Derde editie Aardappelfeest Hornhuizen

Derde editie Aardappelfeest Hornhuizen

Aardappelfeest. Iedereen is een aardappel....

Dorpers, boeren en stadjers vieren op zaterdag 4 oktober de aardappeloogst in het Groninger Hornhuizen. Bezoekers van de derde editie van het aardappelfeest schuiven aan bij een 4 gangen aardappeldiner, er is een Krieltjesrestaurant voor kinderen en er wordt gedanst op muziek van o.a. Bert Hadders & De Nozems.

Het aardappelfeest wordt georganiseerd door Wongema en Aardappelhuis De Vier Parmentiers. Tickets zijn verkrijgbaar via aardappelfeest.nl

"Groningers zijn goed in feestvieren en het telen van aardappels maar die twee komen zelden samen. Ons jaarlijkse feest brengt daar verandering in. Het aardappelfeest is als een dorpsfeest waar je tijdens een vakantie toevallig belandt" zegt Erik Wong van Wongema.

Het programma speelt zich af in voormalig dorpscafe Wongema en rond de Kerk van Hornhuizen; van verfijnd aardappelproeven tot Rock 'n' Roll. Het volledige programma staat op aardappelfeest.nl

Aardappelhuis De Vier Parmentiers
Voor aardappelhuis De Vier Parmentiers –initiatief van vier aardappelliefhebbers van het Hogeland– is het aardappelfeest de start van het verkoopseizoen. De collectie 2014 bestaat uit 7 rassen; biologisch geteeld en met de hand geoogst. Na het aardappelfeest worden de aardappels verkocht in de bio-winkels van Organic in o.a. Amsterdam en Den Haag. De aardappels zijn nu al exclusief te proeven in 't Feithhuis te Groningen.

Deel deze pagina