Aardappelfeest Wongema

Aardappelfeest Wongema

Zaterdag 17 oktober vindt de vierde editie van het Aardappelfeest plaats bij Wongema in Hornhuizen. De aardappeloogst op het Groningse Hogeland is in volle gang. In oktober liggen de schuren weer vol. De hoogste tijd voor het leukste oogstfeest van Nederland.

Dit jaar werkt Wongema samen met het Atelier aan de Middendijk, Eetertainer Wilbert van de Kamp en Stichting Asteriks, een club jonge producenten/makers en drijvende kracht achter het verfrissende festival Welcome to the Village.

Middagprogramma vanaf 14.00 uur:
Twee uur live radio vormt het hart van de middag. Verschillende aardappelkenners schuiven aan en praten over de architectuur van aardappelschuren en de aardappelsmaken van 2015. Er is een mini-college over aardappelverdeling en er zijn korte reportages uit het veld. De prresentatie is in handen van radioveteraan Rik Zaal en eetblogger Wilbert van de Kamp.

Tegelijkertijd wordt er in Wongema gebouwd aan een aardappelstad ‘Aardappel City’ en is er de nabootsing van het Russisch aardappel experiment ‘het laten branden van een lamp op aardappelenergie’.

Avondprogramma vanaf 18.30 uur:
Lekker eten is de kern van het aardappelfeest. Er wordt tegen betaling een viergangenmenu gepresenteerd door Wilbert van de Kamp

Vanaf 21.00 uur zijn er optredens van de Skaband Mr. Wallace en Rock/folksensatie Diff. DJ Captain Fisherman’s Pants draait vrolijke grooves tot 01.00 uur.

www.aardappelfeest.nl

Deel deze pagina