Architectuur en landbouw

Architectuur en landbouw

Nooit geweten dat architectuur en landbouw prima samengaan? Breng dan een bezoek aan de onder architectuur gebouwde schuur bij boerderij Nieuw Bocum te Kloosterburen. 

Nooit geweten dat architectuur en landbouw prima samengaan? Breng dan een bezoek aan de onder architectuur gebouwde schuur bij boerderij Nieuw Bocum te Kloosterburen. Deze bewaarplaats heeft plek voor 2400 kisten deels gevuld met uien en deels met aardappels. De opslag van gewassen vindt op heel speciale wijze plaats onder het asymmetrische dak van de schuur.

 

De grond behorende bij de boerderij ligt grotendeels in de polder ten noorden van de boerderij. In totaal heeft het bedrijf 140 ha landbouwgrond waar pootaardappelen, suikerbieten, uien, tarwe, gerst en graszaad worden geteeld.

 

Oud Bocum aan de overkant van de weg is een plek van rijke historie. Al heel wat generaties zijn er opgegroeid en hebben er geboerd. Tijdens de Open Boerderijdag is ook deze boerderij te bezoeken in het kader van Open Monumentendag. Kunstenaars van Route99 exposeren dit weekend hun werken in dit monumentale pand.

Deel deze pagina