Autocross Masters Winsum

Autocross Masters Winsum

AutoSport Groningen zal in 2017 de vierde wedstrijd in een reeks van zes wedstrijden organiseren in het nieuwe internationale autocross kampioenschap “Autocross Masters”.

Autocross Masters is een vervolg op de bekende Europokal wedstrijden, die voor het laatst georganiseerd werd in 2015. Een groep enthousiaste mensen heeft in de loop van 2016 hier nieuw leven in geblazen in de vorm van het kampioenschap Autocross Masters, die in 2017 voor het eerst georganiseerd gaat worden.

Dit kampioenschap vindt zogezegd plaats verdeeld over zes wedstrijden in zowel Nederland als België, iedere wedstrijd zal het gehele weekend duren en mag op deelname rekenen uit verschillende landen in Europa. Er zal in 10 vaste klassen gestreden worden, en iedere organiserende club mag hier één gastklasse aan toevoegen. Alle wedstrijden zullen onder dezelfde voorwaarden (lees; inschrijfgeld, entreegeld, etc) en vorm verreden worden, enkel de baan zal per club verschillend zijn.

AutoSport Groningen voelt zich trots dat het de vierde wedstrijd in dit kampioenschap mag organiseren. De wedstrijd staat op de agenda voor zaterdag 26 en zondag 27 Augustus in Winsum. AutoSport Groningen zal voor deze wedstrijd een uitdagende baan op harde kleigrond creëren van zo’n 725 meter lang.

Deel deze pagina