Bezinningsweekend, Meerijs Lauwersoog

Bezinningsweekend, Meerijs Lauwersoog

In het weekend van 10/11 januari organiseert MEER ijscafe het bezinningsweekend. Ieder nieuw jaar begint immers met goede voornemens… Voor wie nog niet precies weet of en welke voornemens te hanteren, is dit het moment om nog even stil te staan om de koers voor 2015 te bepalen. Of als je gewoon in een weekend alles wil opruimen zodat je de rest van het jaar er niet meer over na hoeft te denken… Op het programma staan Yoga, mandala’s kleuren, poëzie voordrachten, healthy soul food, etc… De yoga lessen zullen in blokken gegeven worden in de Visserijloods op het waddenkwartier; het uitzicht op de haven vormt een extra magische dimensie voor de beleving.

Op zaterdag van 14.00-15.00 en van 15.00-16.00; op zondag van 11.00-12.00 en van 12.00-13.00. Deze lessen zijn gratis toegankelijk, echter aanmelding is gewenst ivm groepsgrootte. Dit kan via info@meer-ijs.nl of via 06-28138159.

 

Zondag 14.00 uur komt dichter Willem Tjebbe Oostenbrink voordragen uit eigen werk. Hij debuteerde in 2013 met de dichtbundel 'Opdreugde troanen' in het Westerkwartiers bij uitgeverij Philip Elchers. Met het heden als vertrekpunt keert hij in heldere beelden terug naar zijn geboortegrond, de lezer deelgenoot makend van originele observaties, vaak met een subtiele dubbele laag. Zijn poëzie ademt warmte, liefde voor de taal en cultuur, verbonden met zijn geboortegrond, het Westerkwartier, maar bij nadere beschouwing breder, universeler. In 2014 ontving hij de Borslaprijs voor nieuwe nedersaksische literatuur.

Naast het voordragen van gedichten zal hij deze middag iets vertellen over creativiteit maar vooral creativiteitsoefeningen doen. Mensen worden uitgenodigd om op een speelse manier creatief te denken en tot nieuwe gedachten te komen. Oefeningen met verrassende manieren om opnieuw en anders naar dingen te kijken. 

Meerijs
Haven 6a Lauwersoog

Deel deze pagina