Borg, börgbloumkes, romantische tuin en muziek in Pieterburen. Wandel en fiets mee!

Borg, börgbloumkes, romantische tuin en muziek in Pieterburen. Wandel en fiets mee!

Op zondag 5 juni 2016 is er een bijzondere rondwandeling in de Petruskerk, de botanische tuin Domies Toen en rond Pieterburen. Ook het terrein van de verdwenen borg Dijksterhuis wordt bezocht.

Landschapskenner Wigbold Wierenga vertelt over de relatie borg, kerk en vroegere borgbewoners. Uiteraard ook over de oude watergeus Sonoy, die een “Moriaan” meenam naar het dorp. Hierover wordt nog steeds nagepraat, liefde, jaloezie, moord..... en nog waar gebeurd ook.

Het borgterrein is nog heel herkenbaar in het landschap, zoals de borgklip, de gracht, de warme muur van het voormalige schathuis. In de jaren '60 verplaatste mevrouw Tine Clevering, de eerste tuinvrouwe van Domies Toen een aantal planten van hier naar de tuin bij de kerk.

Door de akkers wordt er terug gewandeld naar het dorp, langs een doorbraakkolk van de Kerstvloed 1717. Ook hier gebeurden daarna de gekste dingen.

Aansluitend kunt u in de Petruskerk genieten van een inloopconcert dat om 15.00 uur start. Dorpsgenoot Jeljer Vlieg bespeelt deze middag het orgel.

Start rondwandeling: 12.00 uur

Inloop concert  15.00 uur

Voorafgaand aan de wandeling kunt u in de theeschenkerij van Domies Toen genieten van taart met koffie of thee.

Kiek ook even achter diek
Dit weekend staat ook in het teken staat van het fietspad ‘Kiek over Diek’. Wij hebben voor u een fietsroute samengesteld van 15 kilometer, die u het gehele weekend gratis mee kunt nemen na uw bezoek aan de Petruskerk of aan de theeschenkerij.

Programma: 
12.00 – 13.00 uur   Rondleiding in kerk en tuin van de dominee           €3.00
13.00 – 14.45 uur   Rondwandeling                                                      € 2.50
15.00 – 16.00 uur   Orgelconcert Jeljer Vlieg                                         gratis

Meer info: www.domiestoen.nl

 

 

 

Deel deze pagina