Concert: 'Marlene Bakker'

Concert: 'Marlene Bakker'

Marlene Bakker  is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Zondagmiddag 6 mei geeft ze een concert in de kerk van Klein Wetsinge.

Met optredens zoals tijdens de ‘Nacht van Noord’ en het Bevrijdingsfestival Groningen heeft Marlene al behoorlijke bekendheid gemaakt. Haar uitvoering van Wondern van mien stee, een Groningse vertaling van Adele’s Hometown Glory, bereikte een groot publiek en zorgde ervoor dat ze regelmatig op de radio wordt gedraaid. De single Loat Grunnen nait zakken (over de aardbevingen in Groningen) werd zelfs geciteerd in de Tweede Kamer. Ook het duet Òfschaaid, dat ze samen met Edwin Jongedijk zingt, is niet onopgemerkt gebleven. De single bereikte in 2017 een nummer 1-notering in de Noord 9 van RTV Noord.

Waarkhanden
Eind vorig jaar is Marlene’s eerste single Waarkhanden van haar langverwachte debuutalbum getiteld RAIF uitgebracht. Ook dit nummer bereikte een nummer 1-notering in de Noord 9 van RTV Noord. Het nummer gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Marlene over dit nummer: "Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied. Vooral in Waarkhanden komt dit terug."

"Wat is dit níét normaal mooi..!" (Daniël Lohues)
"Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt!" (Nynke Laverman)
"Prachtige single 'Waarkhanden'. Dat belooft wat voor debuutplaat RAIF die in 2018 verschijnt." (Peter van der Heide)
"Zo mooi!" (Stephanie Struijk)

 

aanvang: 16.00 uur
Entree: € 15,-.

Deel deze pagina