Een middag bij Bach - Borg Verhildersum

Een middag bij Bach - Borg Verhildersum

Een middag bij Bach

Op zondag 17 september geven Ada Perez en Tim Veldman op traverso en klavecimbel een concert in de museumboerderij Verhildersum, Leens.

Aanvang 15:30 uur
 

‘Een middag bij Bach’: Op zondagmiddag 17 september a.s. spelen Ada Pérez, traverso en Tim Veldman, klavecimbel in de museumboerderij Verhildersum, met muziek van Johan Sebastian Bach, Wilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Jacob Friedrich Kleinknecht en Georg Philipp Telemann.
Het concert begint om 15.30 uur.

Entree € 10,00, incl. bezoek expositie ‘Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’ in de museumboerderij.
In de pauze is koffie, thee, fris verkrijgbaar.

Aanmelden via info@verhildersum.nl of tel. 0595-571430
 

Ada Pérez, opgegroeid in Valladolid (Spanje), heeft zich toegelegd op de dwarsfluit. Barokmuziek fascineert haar in het bijzonder, mede dankzij cursussen bij Wilbert Hazelzet. Na een studie muziekpedagogiek aan de universiteit van Valladolid studeerde ze traverso (voorloper van de dwarsfluit) bij Agostino Cirillo in Murcia en bij Wilbert Hazelzet in Utrecht, waarbij ze zich specialiseerde in het spelen van kamermuziek op historische instrumenten. Samen met klavecinist Tim Veldman voert ze achttiende-eeuwse muziek op, alsof het gisteren gecomponeerd is.

Tim Veldman speelt van jongs af aan blokfluit en piano. Hij studeerde beide instrumenten aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget en Paolo Giacometti. Omdat oude muziek steeds meer zijn aandacht krijgt, gaat hij klavecimbel studeren bij Siebe Henstra. Na zijn Bachelor of Music in 2014, met hoofdvakken blokfluit en klavecimbel, wordt hij toegelaten tot de Akademie für Alte Musik in Bremen waar hij afstudeert bij Carsten Lohff voor klavecimbel en bij Han Tol voor blokfluit. Tim houdt zich bezig met muziek van 1400 tot nu, met een voorliefde voor zestiende-eeuwse polyfonie en achttiende-eeuwse  Empfindsamkeit. Hij is zich toe gaan leggen op compositie in historische stijlen. Muziek van zijn hand is verschenen bij Musica Repartita. Vooral ensemblespel heeft zijn bijzondere interesse. Met het blokfluittrio ‘The Early Byrds’ brengt hij renaissancemuziek opnieuw ten gehore, en samen met traversospeelster Ada Pérez verkent hij de late uitlopers van de barok.

Deel deze pagina