Expositie Glasobjecten, schilderijen en handschriften op doek bij De Pronkkoamer

Expositie Glasobjecten, schilderijen en handschriften op doek bij De Pronkkoamer

Op zaterdag 12 september 2015 om 16.00 uur is de officiële opening van de nieuwe expositie in De Pronkkoamer. De expositie bestaat uit glasobjecten van kunstenares Janna Schimmel, schilderijen van Elly Huizinga en handschriften op doek van Philippe Lugtigheid. 

JANNA SCHIMMEL – Glasobjecten

Vanaf 2009 is Janna geboeid geraakt door glas en werkt ze met dit materiaal voornamelijk door het in de oven vorm te geven. Het weerbarstige en transparante glas kent veel facetten en heeft mogelijkheden om zowel vlak als sculpturaal toe te passen. Janna maakt gebruik van de wisselende lichtval van het glas en vaak in combinatie met een ander object of materiaal. Door te combineren wordt de eigenschap van glas in het beeld, dat Janna voor ogen heeft versterkt. Inspiratie doet Janna op tijdens haar reizen, wandeltochten en in eigen tuin. 

ELLY HUIZINGA – schilderijen

In oktober 2010 stopte Elly met het maken van houtsneden en verkocht haar drukpers. Voortaan zou ze schilderen. En schilderen deed ze. Haar inspiratiebron was het Scharlakenbos in Haren in herfst, winter, lente en zomer. Het bos is zo ongeveer in haar gaan zitten, zo dierbaar werd het. De bosschilderingen zijn geen directe weergaven van het bos. Het bos is in haar hoofd gekomen en dit is er uitgekomen. 

PHILIPPE LUGTIGHEID – handschriften op doek

Al jaren had Philippine een grote interesse in handschriften. Niet in dat wat er staat, maar het grafische aspect. In haar werken kun je dus alleen lezen wat je als toeschouwer erbij bedenkt, zoals o.a. een bezoek aan een begraafplaats rond een kerkje op het Groninger platteland, waar op graven prachtige symbolen te vinden zijn. Af en toe wordt er een uitstapje gemaakt naar het profanere graffity.

De Pronkkoamer -Galerie voor Hedendaagse Kunst
Adres: Saaxumhuizerweg 2 – hoek Nienhuisweg – 9957 NH Saaxumhuizen
Tel. 0595-425078 – email: pronkkoamer@hetnet.nl
www. pronkkoamer.nl

Openingstijden: Za en Zo van 10.30 tot 17.00 uur

Deel deze pagina