Feestelijke opening expositie Piet van de Hoef - Galerie Het Raadhuis

Feestelijke opening expositie Piet van de Hoef - Galerie Het Raadhuis

Zondag 9 november om 14.00 uur feestelijke opening.

Keimpe van der Kooi, filosoof, beeldend kunstenaar, jaargenoot, collega en vriend van Piet van de Hoef, spreekt het openingswoord.

Om 15.00 uur is er een optreden van het kwartet Surpraaiz. Dit kwartet bestaat uit Emma van Dijk (sopraan), Mariette de Visser (alt), Betto van der Deijl (tenor) en Ignace Frenay (bas). Alle zangers zijn van oorsprong klassiek geschoold. Maar zoals de naam al doet vermoeden verrassen ze u graag met een breder repertoire. 

Piet van de Hoef (1949) woont en werkt in Almelo. Hier was hij 25 jaar werkzaam als huisarts. Daarna ging hij naar de Klassieke Academie in Groningen, waar hij na 5 jaar met de eerste lichting studenten afstudeerde. Sindsdien is hij als kunstschilder full-time aan het werk.

"Op de academie kreeg ik het advies een thema te kiezen en me daar in te specialiseren. Maar ik had eerder heel bewust voor het vak van huisarts, een generalist, gekozen. Een deelgebied zoals ogen, oren, zenuwstelsel, was te beperkt, liever alles, dat vond ik boeiender. Zo heb ik in mijn nieuwe vak ook geenkeus gemaakt. Alleen landschap of stilleven, alleen één materiaalkeuze zou me gaan vervelen. Ik was ervan overtuigd dat de thema’s en onderwerpen vanzelf zouden komen bovendrijven. Bovendien zou de herkenbaarheid ook door het handschrift duidelijk worden. Alles wat als boeiend ervaren wordt, kan geschilderd worden, dit kan bepaald worden door het onderwerp, de schoonheid of juist de lelijkheid, het licht. Ook is het prettig een tijd met één onderwerp aan de gang te gaan, dan zie je ook ontwikkeling en doe je de meeste ontdekkingen.’ 

Galerie Het Raadhuis
Raadhuisstraat 17
9967 RA Eenrum
Telefoon 0595 - 497 002

Openingstijden
vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur en op afspraak .

Deel deze pagina