Festival OVER DE VLOED

Festival OVER DE VLOED

Op vr. 3 juni, za. 4 juni en zo. 5 juni staat de Groninger Waddendijk en -kust in het teken van het festival OVER de VLOED. WAYLON komt de aftrap verzorgen, samen met het Metropool Orkest, Janne Schra en De Troubadoers.

Een festival georganiseerd op maar liefst 90 km Groningse dijk. Van Lauwersoog naar Nieuw Statenzijl. Langs het net nieuw aangelegde fietspad van 90 kilometer. Midden in Werelderfgoed Waddenzee UNESCO. Uniek in zijn soort. 

Met het festival wordt de feestelijke opening van het gereedkomen van het project ‘Kiek over Diek’ gevierd. Een nieuw aangelegd fietspad over de kilometerslange dijk. En dat is niet alles: rond het fietspad zijn prachtige voorzieningen gerealiseerd zoals trekkershutten, toeristische overstap plaatsen, een veerpont en verschillende camperplaatsen. Genoeg te doen dus. En tijdens het festival nog meer.

Festival OVERdeVLOED is een regionaal festival vol met feestelijkheden voor inwoners, ondernemers en –het liefst- alle Groningers. Het is een open uitnodiging aan iedereen om het gebied in alle facetten te (her)ontdekken.

Het festival vindt op meerdere locatie op en rond de Waddendijk plaats. 

PROGRAMMA

OVERdeVLOED opent vrijdag 3 juni om 21.30 uur spectaculair in de haven van Lauwersoog. Het Noordpool orkest gaat samen met Waylon, Janne Schra en De Troebadoers swingen op het water!

Op zaterdag 4 juni is het Activiteitencentrum De Bosschuur van Staatsbosbeheer the place to be! Deze dijkplaats in het Lauwersmeergebied wordt omgedoopt tot het enige, echte singer/songwritersfestival. Meer dan 30 artiesten brengen hier hun liedjes ten gehore. 

Zondag 5 juni eindigde het festival met bijzonder met de Theatrale Waddenwandeling - Nieuwe stad @lantis. waar je verrast zult worden door theater, zang, dans en muziek.

Voor het volledige programma en aanvullende informatie over het festival: www.overdevloed.nl

Deel deze pagina