Het Groninger Molenweekend

Het Groninger Molenweekend

Zaterdag 13 en zondag 14 juni is er weer volop gelegenheid om de Groninger molens niet alleen in het landschap te bewonderen, maar ook van dichtbij of zelfs van binnen te bekijken. Het merendeel van de molens in de provincie Groningen heeft tijdens het jaarlijkse Groninger Molenweekend de deuren voor het publiek geopend. 

Afhankelijk van het weer zullen de meeste molens dit weekend in werking zijn. En dat niet alleen: in, op en rond de molens zijn allerlei leuke activiteiten, voor zowel jong als oud. 

Het centrale thema in 2015 is ‘de kleurrijke molen’. Bestaat er zoiets als ‘Groninger kleuren’ op molens en wat verstaan we onder authentiek? Bezoekers kunnen ontdekken of het kleurgebruik van de Groninger molens decoratief is of juist uit praktisch oogpunt werd toegepast. Ook reclame op molens staat dit jaar volop in de belangstelling.

Op www.groningermolenhuis.nl is een overzicht te vinden zijn van de molens die tijdens het Molenweekend open zijn en van alle activiteiten die er worden georganiseerd.

Deel deze pagina