Kunst aan Huis route viert 25 jarig bestaan

Kunst aan Huis route viert 25 jarig bestaan

In van weekend van zaterdag 12 en zondag 13 maart  a.s. organiseert Kunst aan Huis twee geheel nieuwe routes, dit jaar met het thema ‘Zinnestrelend’.  In verband met het jubileum jaar zijn twee gastkunstenaars uitgenodigd om dit thema op een speciale manier uit te werken. 

Bij het thema “Zinnestrelend”moet men denken aan kijken, luisteren, proeven, ruiken en voelen. Kunstenaar Allard Medema gaat in galerie Gewaagd te Hornhuizen aan de slag met het ontwikkelen van een audio-installatie genaamd “Mondfulness”, waarbij de bezoeker de dagelijkse handeling van het tandenpoetsen heel aandachtig beoefent. Na het poetsen voelt de bezoeker zich weer helemaal fris, zowel geestelijk als mondhygiënisch. Beeldend kunstenaar Paul Edens zal in het kerkje in Lichtaard een ruimtelijke installatie bouwen. Hoe en wat precies blijft bij deze kunstenaar tot het laatst toe altijd een verrassing. Paul licht een klein tipje van de sluier: “het streven is een ruimtelijk object met een knipoog naar een kinetische ervaring”.

Naast de twee gastkunstenaars nemen er 25 kunstenaars uit Groningen en Friesland deel aan de route. Zij vertegenwoordigen diverse disciplines.

De 190 km lange kunstroute loopt door het prachtige landschap van noordwest Groningen en noordoost Friesland en en kan op elk punt worden gestart. De locaties zijn herkenbaar aan de Kunst aan Huis spandoeken. In Kunstcafé De Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen is een informatiepunt ingericht met info over de kunstenaars en route.

Openingstijden:  11.00 – 17.00 uur. Bezoek is gratis.

Meer info en printbare route op:  www.kunstaanhuis.nl   

Deel deze pagina