Kunstroute Baflo/Rasquert

Kunstroute Baflo/Rasquert

Het eerste lustrum van de Kunstroute Baflo/Rasquert is een feit. Dit wordt gevierd op zaterdagavond 29 en zondag 30 augustus met een feestelijk kunstprogramma. 

Op zaterdagavond 29 augustus is de opening  in de Romaanse Laurentiuskerk. De deelnemers aan de Kunstroute worden dan op ludieke wijze voorgesteld.

Aansluitend is er een concert bestaande uit twee onderdelen met beide een totaal verschillend karakter. Een concert met organist en blokfluitist  en na de pauze een malletband. In de pauze is er gelegenheid om het gerestaureerde Meijer-orgel bekijken.

Programma op zondag 30 augustus

De route op zondag wordt in de Laurentiuskerk feestelijk geopend met een optreden van twee jonge musici. Zij spelen viool en cello. Na dit optreden  volgt de openstelling van de kindertentoonstelling , de ateliers en overige locaties, zoals in de toren van de Laurentiuskerk, een  jeugdsoos, zalen in een verenigingsgebouw, het dorpshuis en in tuinen.

Het aanbod van kunst is zeer divers: zaterdag muziek , zondag schilderijen, keramiek, beelden, fotografie, quilts, objecten en muziek.

Naast de kunstenaars uit Baflo en Rasquert zijn er ook dit jaar gastexposanten uitgenodigd om mee te doen aan de route.  Zij komen uit Baflo, Rasquert en uit de provincie.

Stol Vennemahuis
Enkele kunstenaars brengen een ode aan het Stol Vennemahuis. Dit mooie Groninger huis maakt elk jaar deel uit van de Kunstroute. Dit lustrumjaar is er een expositie van  enkele deelnemende kunstenaars. Zij hebben  zich laten inspireren door het huis, het interieur of voorwerpen uit het interieur.

Kinderen en Kunst
Alle leerlingen van de Ichthusschool hebben meegedaan aan een schilderproject. Eén van de deelnemers aan de route heeft in het voorjaar met de leerlingen geschilderd. Het thema  was: zee. Hun kunstwerken exposeren ze in de Laurentiuskerk.

Tijdens de Kunstroute  wordt u verrast door feestelijk orgelmuziek. De rondreizende orgelman dirigeert zijn Vierkantje door Baflo en Rasquert.

Catering
In de pauze van het concert van zaterdagavond is er koffie en thee. Op zondag kunt u op vier locaties iets drinken en/of eten.

De Kunstroute is gratis.

Het volledige programma, de tijden, de muzikanten, de beeldend kunstenaars, het aanbod  en de plattegrond met verwijzingen naar locaties, vindt u op de site: www.kunstroutebaflorasquert.nl

Deel deze pagina