Lauwersmeer Kennedymars

Lauwersmeer Kennedymars

De Lauwersmeer Kennedymars is een wandeltocht van 80 kilometer die binnen 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht is vernoemd naar de Amerikaanse president John F. Kennedy (1917-1963) en wordt in veel Nederlandse plaatsen jaarlijks georganiseerd.

De Lauwersmeer Kennedymars start en finisht in Lauwersoog. De laatste 35 kilometer loopt u dezelfde route en gelijktijdig met de wandelaars van de 45km Lauwersmeermars. De Kennedymars gaat vanaf Lauwersoog eerst richting Garnwerd om daarna via Zoutkamp weer aan te sluiten bij de Lauwersmeermars.

Locatie: Start en finish bij Restaurant Suyderoogh (campingplaatsen zijn te reserveren)

Starttijd: 05:30 uur, 80 KM

Toegang: € 28,50

Wandelaars die bekend zijn met de Stichting 40Mijl zullen opmerken dat het eerste deel van de route veel overeenkomsten heeft met de 40Mijl Midzomernachtwandeling. Toch hebben we hier afwisseling in gevonden door andere wandelpaden te kiezen bij Lauwersoog en in het Middag-Humsterland gebied.

Voor echte wandelaars is het mogelijk een eretitel te behalen. Deze eretitel, Kennedy Walker genaamd, kan men verkrijgen door vijf Kennedymarsen te lopen op minstens drie verschillende plaatsen. Deze eretitel kan worden uitgebreid tot Super Kennedy Walker (10 marsen) en zelfs tot Master Kennedy Walker (15 marsen). De masters gaan vervolgens verder voor de 25, 40, 50, 75, 100, 125 en 150 Kennedymarsen. Er zijn reeds enkele masters met meer dan 150 Kennedymarsen op hun naam.

Deel deze pagina