Nacht van de Nacht in Lauwersmeer

Nacht van de Nacht in Lauwersmeer

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar Nationaal Park Lauwersmeer, sinds begin oktober officieel Dark Sky Park, om hier de duisternis te beleven. Open al je zintuigen en laat vannacht de duizenden sterren aan de hemel jouw gids zijn.

Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer wandel je de natuur in om te ontdekken wat er zich allemaal in het duister afspeelt. Aan het eind van de wandeling ontvang je een mooie dag/nachtkaart van het gebied.

Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Met dit evenement willen zij de gevolgen van lichtvervuiling onder de aandacht brengen. Meer informatie en activiteiten vind je op Nachtvandenacht.nl.

Dark Sky Park Lauwersmeer

Het Nationaal Park Lauwersmeer heeft begin oktober het predicaat Dark Sky Park gekregen!

Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ’s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. Alle wandel- en fietspaden in het gebied zijn dag en nacht toegankelijk. Daarnaast organiseert Staatsbosbeheer regelmatig activiteiten in de avond om de Dark Sky te beleven.

De benoeming voor het Lauwersmeer is bijzonder, omdat Nederland een van de landen ter wereld is met de meeste lichtvervuiling. 

Mer info over Dark Sky Park is hier te vinden

Startpunt:
Activiteitencentrum De Bosschuur
De Rug 1
9976 VT Lauwersoog
T 0519-345145

Aanvangstijd: 20.00 uur
Eindtijd: 21.30 uur

Gratis entree

Deel deze pagina