Expositie in de Pronkkoamer

Expositie in de Pronkkoamer

Van 9 mei t/m 15 juli is een nieuwe expositie in de Pronkkoamer in Saaxumhuizen te zien, met werken van Henk ter Horst, Mar Vedder en Anja Nutters.

 

 

HENK ter HORST exposeerde reeds meermalen in de Pronkkoamer met zijn schilderijen die een bijzonder abstracte manier van kijken naar de  Waddenkust, zijn fascinatie voor de ruimte, de verte, de weidsheid en de dynamiek van de wolkenpartijen laten zien. Elk schilderij is een zoeken naar evenwicht, een harmonie tussen waarneming, emotie en abstractie. Schilderijen, waarin je als toeschouwer wordt opgenomen.

MAR VEDDER maakt al jaren zeefdrukken geïnspireerd op haar woonomgeving.  Zij vraagt aandacht voor de kleine specifieke plekjes dan wel opvallende stukken landschap en niet altijd de weidsheid van het landschap. Helemaal ontlopen kun je die weidsheid natuurlijk niet als je midden op het Hogeland woont, alleen blijft  het meestal slechts een onderdeel van haar werk.

Het zeefdrukken is voor haar geen mogelijkheid tot vermenigvuldiging maar wordt direct als kunstuiting gebruikt en van haar werken bestaan weinig afdrukken, die onderling meestal verschillend zijn.

ANJA NUTTERS maakt momenteel ruimtelijk werk, die ze aanduidt als “hersenspinsels”. Wie meermalen werk van Anja heeft gezien weet dat ze van gewone materialen bijzondere werken maakt. Deze keer is de “brainwave”te zien die bestaat uit aan elkaar gesoldeerde stukjes koperdraad, waarin een golfbeweging te zien is. Er zijn kleine objecten gemaakt van koperdraden uit één stuk in combinatie met glas, zwevend boven een bijzondere sokkel, z.g. “Dreambuildings” Verschillende gedachtenvormen zijn het uitgangspunt voor deze kunstwerkjes.

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 9 mei om 16.00 uur.

Deel deze pagina