Romeinenmarkt

Romeinenmarkt

In het kader van de Nationale Romeinenweek organiseert de commissie educatie weer de Romeinenmarkt. De landelijke organisatie heeft voor 2019 gekozen voor het thema 'De rol van vrouwen in de Romeinse tijd'.Vorig jaar was de Romeinenmarkt een groot succes en natuurlijk willen we dit succes herhalen!

De hele dag zijn er leuke activiteiten voor het hele gezin, zoals: een schat opgraven, speerwerpen, zwaardvechten, sieraden maken, Romeinse koekjes bakken, spelen met bikkels en ... je haar laten vlechten in een echte Romeinse beauty salon! Zo ging het er vroeger aan toe op een Romeinse markt. Er loopt ook een ‘echte’ Romein rond.

Wie honger krijgt kan in ons Thermopolium (eetcafé) tussen 12.00 en 16.00 uur een Romanorum Prandium (Romeinse lunch) bestellen.

Bij de entree ontvangen kinderen een stempelkaart. Bij de diverse activiteiten kunnen ze stempels verzamelen. Als de kaart vol is, krijgen ze een heus Romeins diploma!

Toegang: kinderen € 2,50; ouders reguliere toegangsprijs; museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen. Kinderen tot 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.

 

Deel deze pagina