Tentoonstelling over Ede Staal in de Bibliotheek Leens

Tentoonstelling over Ede Staal in de Bibliotheek Leens

Tot mei 2017 is in de bibliotheek van Leens (Breekweg 2, Leens) is de tentoonstelling Echt Ede! over Ede Staal te bekijken. Echt Ede! laat de bezoekers via uniek muziek-, film- en fotomateriaal en authentieke muziekinstrumenten en -apparatuur kennismaken met de artiest en de persoon. De toegang is gratis, en de tentoonstelling is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen. 

Ede Staal is het boegbeeld van de in het Gronings gezongen muziek. Hij bezingt universele thema’s als het verlangen naar vroeger, de schoonheid van landschap en geboortestreek, en de vergankelijkheid van het bestaan. Zijn muziek, teksten en stem blijven veel mensen raken. Op Echt Ede! zijn boeken over hem aanwezig, die kunnen worden ingezien of uitgeleend. Voor de kinderen zijn er een Ede-ontdekkast en poëzieposters van kinderen, geïnspireerd op Ede’s werk. Zie: https://biblionetgroningen.nl/bibliotheek/leens/100

Echt Ede! wordt georganiseerd door de Stichting Behoud Bibliotheek De Marne, in samenwerking met Biblionet Groningen, en wordt gesubsidieerd door de Gemeente De Marne en de Rabobank.

Meer info:

Dr. C J E Wientjes
+31-595-850227
+31-6-83676377
cje.wientjes@ziggo.nl

Stichting Behoud Bibliotheek de Marne
Mernaweg 31, 9964 AP Wehe-den Hoorn

Deel deze pagina