Tocht om de Noord – Provincie Groningen

Tocht om de Noord – Provincie Groningen

Het tweedaagse wandelfestival Tocht om de Noord op 28 en 29 september 2019 is een culturele ontdekkingstocht waarbij de wandelaar letterlijk de provincie Groningen van binnenuit ontdekt.

Het geboortejaar van W.A. Scholten (1819) precies 200 jaar geleden is een ijkpunt voor het begin van de industriële revolutie in de Veenkoloniën. Daarom staat Tocht om de Noord dit jaar in het teken van het industriële erfgoed.

Honderden zeeschepen, tientallen scheepswerven, en tientallen karton- en zetmeelfabrieken. We spreken over de Groninger Veenkoloniën van de 19de eeuw. Veel is verdween, maar de sporen zijn er nog.  Een tweedaagse wandeltocht langs en door oude fabrieken in Groningen die werden opgericht door tientallen ondernemers. 

De nieuwe route van TodN 2019 loopt globaal via Stadskanaal, Pekela, Veendam, Borgercompagnie, Hoogezand en Sappemeer. De gastgemeenten van het komende jaar zijn: Veendam, in nauwe samenwerking met de gemeenten Stadskanaal, Pekela en Midden Groningen. De start en finish van het Wandelfestival Tocht om de Noord is op beide dagen in de plaats Veendam.

Inschrijven op het Wandelfestival Tocht om de Noord (28 en 29 september 2019) is helaas niet meer mogelijk, de TodN 2019 zit vol. Je kunt je nog wel inschrijven via de wachtlijst.

Deel deze pagina