Dichters op het Erf, ANDLEDON, Den Andel

Dichters op het Erf, ANDLEDON, Den Andel

Dichters op het Erf, ANDLEDON, Den Andel

Het poëziefestival Dichters op het Erf zal dit jaar de derde editie beleven. Dit jaar tref u zeven dichters op bijzondere locaties op het Cultuurerf, een (boeken)markt en muziek van het Evelien Storm Quartet!

13:00 - 17:30

Gehele erf

entree: GRATIS

De volgende dichters zullen voordrachten verzorgen:

Vincent Corjanus

Gritter

Dick J.H. Guillot

Sigrid Kingma

Ronald Ohlsen

Elze Schollema

Atze van Wieren

De kunst- en cultuurlocaties en kunstenaars uit het dorp die samenwerken onder de vlag Kunstdorp Den Andel organiseren in deze periode een gevarieerde kunstroute met eigen werk en werk van diverse gastkunstenaars. Kunstdorp Den Andel biedt in de weekenden bovendien cultureel vertier in de vorm van poëzievoorstellingen, muziek en een percussiefestival.

De kunstroute Kunstdorp Den Andel is dit jaar opgebouwd rond acht locaties in het dorp. Evenals vorig jaar kan het publiek terecht in het atelier en de beeldentuin van Jan Steen, waarin eigen werk van de veelzijdige, internationaal opererende kunstenaar centraal staat. In de beeldentuin en expositieruimtes van Jan Rademaker en Koen van der Velden kan werk worden bewonderd van Jef Depassé (beelden), Piet Zegveld (schilderijen) en eigen werk van de Andelster kunstenaar Koen van der Velden (lichtobjecten en bouwplaten). Cultuurerf Andledon exposeert in deze periode beelden van Egbert Hanning en schilderijen en linosnedes van Boudewijn Wolthuis. In de tuin en de expositieruimte van goudsmid Bram van Huis treft het publiek sieraden van Van Huis en werk van Margriet Barends (beelden) en Erica Schepers (tekeningen). In de unieke tuin van Gerda Bakker en Jeroen de Koning, die geheel kan worden doorlopen van de Oude Dijk tot de Kruisweg, staat werk opgesteld van Adje Martens. In de trommelhut van De Koning kan kennis worden gemaakt met de djembé en andere percussie-instrumenten. Nieuw in de route is het atelier van Klaske van Wijk, die eigen werk exposeert (schilderijen) en beelden van Elza Brontsema. Een andere nieuwe locatie betreft het atelier van Marian Ophuysen (vormgeving in glas). De achtste locatie is enkel tijdens de weekenden geopend, en betreft de tuin en het woonhuis van de Andelster dichter Dick Guillot. Op deze locatie houdt de dichter in de weekenden poëzievoordrachten.

Cultuurerf Andledon biedt bovenop de exposities in de weekenden culturele evenementen in de vorm van optredens van huisdichter Gritter (de zaterdagen 21 en 28 juni), een optreden van de band Mondogreen (22 juni) en het percussiefestival ‘Trommel Treffen’ (29 juni).  

Alle ateliers en expositieruimtes van Kunstdorp Den Andel zijn tijdens de Tuin en Kunsttiendaagse iedere dag geopend van 10:00 – 17:00. Op de locaties, herkenbaar aan borden of vlaggen met een grote ‘K’, zijn routekaartjes aanwezig. Daarnaast kan alle informatie worden teruggevonden op de weblog van Kunstdorp Den Andel (kunstdorpdenandel.blogspot.nl). Op het Cultuurerf is een sanitaire voorziening en horeca aanwezig. Alle locaties en evenementen zijn gratis te bezoeken.

023/14: 22 juni 2014 - Mondogreen

Zondag 22 juni 2014

15:00

Theater

Entree: GRATIS

024/14: 29 juni 2014 - Trommel Treffen!

Zondag 29 juni 2014

13:00 - 18:00

Gehele erf

Entree: GRATIS

Zondag 6 juli 2014

15:00

Theater

Entree: GRATIS

Deel deze pagina