Tweede editie AigenwiesAinrom-Festival in Eenrum

Tweede editie AigenwiesAinrom-Festival in Eenrum

EENRUM – In Eenrum wordt zaterdag 8 en zondag 9 november de 2de editie gehouden van het AigenwiesAinrom-Festival.

Net als bij de eerste editie in 2013 is het idee dat muzikale Eenrumers en dorpsgenoten die zich met andere vormen van kunst bezighouden, elkaar ontmoeten én verbindingen aangaan die misschien minder voor de hand liggen.

Bands

De zaterdagavond is voor de bands uit Eenrum en directe omgeving. De nieuw samengestelde Band met Rita, Wandering Fire en de Whtie Duck Band uit Eenrum treden vanaf 20.00 uur op in Café Bulthuis. Entree: gratis.

AigenwiesAinrom

Een groep blazers van muziekvereniging Orpheus opent de zondag van AigenwiesAinromom klokslag 11.00 uur op zo’n 35 meter hoogte vanaf de Eenrumer toren. De luisteraars kunnen daarna meteen de kerk in waar ze worden onthaald op klassieke instrumentale en vocale muziek. Bijzonder belooft ook het danstheater optreden door Max Heuser te worden.

Na de pauze zal Dirk Molenaar ‘zijn’ Lohman-orgel en enkele andere instrumenten demonstreren.

Variatie

De zondagmiddag-programmering wordt gekenmerkt door veel variatie. Blaaskapel De Harrelzuikers treedt op in café De Draak, het AinrommerShantykoor in de kerk.

In de doopsgezinde kerk gaat Ellen van der Meulen ‘vredesdansen’ met jong en oud.

Liefhebbers van jazz, blues, pop en klassiek komen op uiteenlopende locaties zoals in huiskamers en café’s aan hun trekken.

Meer informatie
www.eenrumonline.nl

Bron: www.noorderkrant.nl

Deel deze pagina