Mamihlapinatapai (E) bij Camping Roodehaan

Mamihlapinatapai (E) bij Camping Roodehaan

Mamihlapinatapai is een project van twee jeugdvrienden: Luciano and Fernán die elkaar na jaren weer in Nederland ontmoet hebben. Beiden waren ze lid van de Galicische band Skarallaos.

Mamihlapinatapai is meer dan muziek. Mamihlapinatapai is een middel om emoties uit te drukken en om met politieke teksten vrolijkheid onder de mensen te brengen. Dit alles gevoed met de vele muzikale ervaringen van de bandleden. Mamihlapinatapai is latin, balkan, jazz, reggae en flamenco, hun stijl wordt omschreven als wereldmuziek in de breedste zin van het woord.

Om hun geluid nog rijker te laten klinken, sloten in 2015 Denis op gitaar en Guillermo op drums zich aan bij de band.
Mamihlapinatapai wil met hun power en energie de podia in de hele wereld plat gaan spelen.

De band bestaat uit: Fernan Mejuto-Toetsen, Luciano Varela-Bas, Daniel Rivas- Gitaar, Guillermo Almo- Drums, Nano Peláez- slagwerk, Alba Careta- Trompet, Ukko Heinonen- Tenor Sax, Carlos Máquez- Trombone

Mamihlapinatapai is een woord dat afkomstig is uit het Yaghan, een taal die nog door 1 vrouw (Christina Calderon) wordt gesproken op Vuurland. Het wordt beschouwd als een van de moeilijkste woorden om te vertalen. De betekenis is namelijk: de blik die wordt uitgewisseld door twee mensen die geen initiatief willen of durven nemen om iets aan te bieden, maar wel hopen dat de ander dat doet.

Aanvang concert 21.00, toegang gratis, vanaf 19.00 is er een consumptieopslag van 50 eurocent per dankje.

Reserveren kan telefonisch: 0595-571598, mail of via reserveer een tafel

 

 

Deel deze pagina