Volop activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen

Volop activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen

Volop activiteiten tijdens Voorjaarsvakantie in Zeehondencentrum Pieterburen

 

Tijdens de voorjaarsvakantie van 10 februari tot en met 4 maart organiseert Zeehondencentrum Pieterburen tal van activiteiten voor kinderen en volwassen. Schuif aan bij de wintervertelling over grijze zeehondenpups, ontdek parasieten die in een zeehond leven en leer meer over de natuurlijke leefomgeving van de zeehond: de Waddenzee. Momenteel zijn er 69 zeehonden in de opvang en zijn er zowel Gewone als Grijze zeehonden te zien. 

Programmering

Dagelijks zijn er meerdere rondleidingen met een gids achter de schermen. Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte. Ook zijn er speciale kinderrondleidingen. Kinderen kruipen in de rol van Zeehondenverzorger, en ‘onderzoeken’ een aangespoelde (knuffel)zeehond in de intakekamer, waarna ze een behandelplan opstellen.

 

Tijdens de parasietenshow, dagelijks om 13.30 uur, leren kinderen en volwassenen meer over kleine beestjes die graag in zeehonden of op hun vacht leven. Bezoekers ontdekken wat een parasiet is en welke soorten voorkomen. Bij de wintervertelling wordt in een winters landschap een boeiend verhaal verteld over Grijze zeehonden en hun pups, die rond deze tijd ook te zien zijn in het Zeehondencentrum.

 

Het Zeehondencentrum organiseert tijdens de vakantie ook diverse Waddenexcursies en Zeehonden vrijlaat tochten. Tijdens deze tochten verken je zelf de natuurlijke leefomgeving van de zeehond ‘Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed’. Tickets zijn online te reserveren.

 

Aanvullende informatie

Het Zeehondencentrum is tijdens de voorjaarsvakantie dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Voor prijzen, data en tijdstippen waarop de activiteiten en tours aangeboden worden, kijk op onze website www.zeehondencentrum.nl.

Let op: voor een aantal van bovenstaande activiteiten geldt een meerprijs en dien je vooraf te reserveren. 

Deel deze pagina