Wandeling naar Noordpolderzijl

Wandeling naar Noordpolderzijl

Wandeling naar Noordpolderzijl

Het Groninger Landschap organiseert op zondag 27 juli om 11.00 uur een wandeling naar Noordpolderzijl. 

Vanaf Buitenplaats Noordkust gaat de wandeling via Westernieland naar de Klutenplas. De Klutenplas is in 1986 ontstaan door kleiwinning en is waardevol voor vogels zoals de kluut en planten zoals het schorrenkruid. Het is een overgangsgebied tussen het zoute water van de zee en het zoete water van het binnenland. Vanaf de Klutenplas loopt men over de dijk naar Noordpolderzijl, bij Noorderpolderzijl gaan we het 600 meter lange kwelderpad op. De wandeling is circa 13 kilometer lang.

Tijdens de wandeling kunt u de rust, de weidsheid en de getijden dynamiek van dit unieke Noordkust landschap beleven. De huifkar van Het Groninger Landschap brengt u vervolgens terug naar buitenplaats Noordkust.

Voor belangstellenden is tijdens het ontvangst (circa 10.30 uur) de mogelijkheid om een film van 20 minuten te bekijken over het ontstaan van het landschap en kwelders van de Noordkust.

Tijd: 11.00 - 16.00 uur

Locatie:  Buitenplaats Noordkust aan de Hoofdstraat 83 te Pieterburen.

Kosten:  € 10,- per persoon; € 6,- voor beschermers en kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Opgave:  bij Buitenplaats Noordkust via 0595 - 528 522, bereikbaar van di t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur, of via de mail: pieterburen@groningerlandschap.nl.

Tip: voor onderweg is het verstandig om uw eigen eten en drinken mee te nemen.

Deel deze pagina