WERKMANJAMS: 10 muurschilderingen voor Leens

WERKMANJAMS: 10 muurschilderingen voor Leens

Van 10 oktober tot en met 7 november realiseren inwoners van Leens e.o. 10 muurschilderingen in Leens, het geboortedorp van H.N. Werkman. Daarbij laten zij zich inspireren door het werk en leven van de kunstenaar.

Kinderen, jongeren en ‘oudere jongeren’ uit Leens e.o. maken muurschilderingen onder inhoudelijke en technische leiding van Hugo Engwerda. Zij laten zich inspireren door het leven en werk van de oud-Leenster H.N. Werkman: de dromer die onder meer inspiratie putte uit die kinderjaren die hij doorbrengt op de vette klei; de drukker die de wilskracht had om zijn dromen na te jagen; de man die zijn kunstenaarsdroom in een daad omzette.

De muurschilderingen komen voort uit de wens om Leens uitdrukkelijker als Werkmandorp te positioneren. De kunstwerken krijgen een permanente plek in het dorp. In totaal vinden er vier workshops plaats: de kick-off, het uitwerken van ideeën, en twee schildersessies waarbij het publiek welkom is.

Data:

zaterdag 10 oktober: Kick off van 13.00 - 16.00 uur:
Startlocatie: Museumboerderij Landgoed Borg Verhildersum

zaterdag 17 oktober: Uitwerken ideeën van 13.00 - 16.00 uur:
Locatie: Winkelhuis

zaterdag 31 oktober: Schilderen op locatie van 13.00 - 16.00 uur
Startlocatie: Winkelhuis. Publiek is welkom

zaterdag 7 november: Schilderen op locatie van 13.00 - 16.00 uur
Startlocatie: Winkelhuis. Publiek is welkom

Deelname aan de workshops is gratis. Mensen uit Leens e.o. die mee willen schilderen kunnen zich aanmelden via e.kiewiet@demarne.nl

Deel deze pagina