Winsterse sferen en volop activiteiten in Zeehondencentrum Pieterburen

Winsterse sferen en volop activiteiten in Zeehondencentrum Pieterburen

Winterse sferen en volop activiteiten tijdens kerstvakantie in Zeehondencentrum Pieterburen

 

Tijdens de kerstvakantie organiseert Zeehondencentrum Pieterburen tal van activiteiten voor kinderen en volwassen; van actief en educatief tot creatief en gewoon lekker rondkijken. Dagelijks zijn er speciale wintervertellingen in de filmzaal die voor de gelegenheid omgetoverd is in een sfeervol winters landschap. Op 23, 27 en 28 december zijn er speciale avondopenstellingen waarbij bezoekers de zeehonden welterusten kunnen wensen in een sfeervol verlicht bezoekerscentrum. Kortom, volop winters vermaak.

 

Programmering

Er zijn dagelijks rondleidingen achter de schermen (10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur, 15.30 uur). Bezoekers komen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek, waaronder de viskeuken, operatiekamer en de intakeruimte. Ook zijn er speciale kinderrondleidingen (12.00 uur, 14.30 uur). Kinderen kruipen in de rol van Zeehondenverzorger, en ‘onderzoeken’ een aangespoelde (knuffel)zeehond in de intakekamer, waarna ze een behandelplan opstellen.

 

Tijdens de parasietenshow (13.30 uur) leren kinderen en volwassenen meer over waarom dit diertje zo graag in zeehonden leeft. Via een microscoop kunnen de parasieten van dichtbij bekeken worden. Tijdens de wintervertelling (11.00 uur, 15.00 uur) wordt in een winters landschap een boeiend verhaal verteld over Grijze zeehonden en hun witte pups, die rond de Kerst meestal ook te zien zijn in het Zeehondencentrum.

 

Kom de zeehonden welterusten zeggen; op 23, 27 en 28 december blijft het Zeehondencentrum wat langer open voor bezoekers. De avond valt, het licht dooft. Op de sfeerverlichting na is het donker in het centrum. Om 16.30 uur is er een wintervertelling in de sprookjesachtig aangeklede filmzaal. Na een kop warme chocolademelk is het tijd om de zeehonden een goede nachtrust toe te fluisteren.

 

Vlak na de Kerst kunnen zeehonden gespot worden op het Wad tijdens winterse Waddenexcursies. Eind december en begin januari zijn er creatieve workshops knopen en  pasteltekenen.

 

Aanvullende informatie

Het Zeehondencentrum is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Voor een aantal bovenstaande activiteiten geldt: tegen meerprijs en vooraf reserveren. Meer informatie over het programma en entreeprijzen: www.zeehondencentrum.nl.

Deel deze pagina