WinterWelVaart 2015 in Zoutkamp

WinterWelVaart 2015 in Zoutkamp

In Zoutkamp vindt op 12 en 13 december het evenement WinterWelVaart plaats. Zowel in het Visserijmuseum als op de kades en het water zijn diverse activiteiten. Er is een kerstmarkt en er meren verschillende schepen aan aan de Reitdiepskade, waaronder de Ecolution, Drie Gebroeders, Sleepboot Willem, ZK86 en De Boeter en de ZK4 Albatros, met daarop een uitgebreid programma.

Visserijmuseum

In het Visserijmuseum vinden doorlopend verschillende demonstraties plaats op het gebied van visserij en zee. Zoals pellen en proeven van garnalen, schiemanswerk, accordeonmuziek, schelpen en vissen, modelbouw van vissersschepen, zee-verhalen door verteller (voor tijden zie info-bord) en schilderijen van Zoutkamper amateur-kunstenaars. Ook is er een kraam aanwezig met nautische spulletjes.

Op de schepen

Ecolution
Het schip Ecolution van Stichting Wadduurzaam is te bezichtigen: €5,- per persoon, kinderen hebben gratis toegang.
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

Drie Gebroeders
Film De Kerstvloed
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

Sleepboot Willem
Foto-expositie Gerhard Kornelis
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

ZK86 en De Boeter
Vertellerscollectief
Zaterdag 12 en zondag 13 december, doorlopend

ZK4 Albatros
Freya Noest
Zaterdag 12 december, 15.00 en 16.00 uur

Shantykoor Armstrong’s Patent
Zondag 13 december, 15.00 en 16.00 uur

Op de kade

Het hele weekend zijn er op de kade nog meer verrassende optredens. Zo treden accordeonmuzikaten Theo Zant en Marijke Stol op wisselende tijden en op verschillende plekken op, is Straattheater Twannie op diverse locaties te bewonderen en kun je op de Reitdiepskade doorlopend vlamzalm roken. Alleen op zaterdag is er aan het eind van de middag Kids Streetdance en kun je zaterdagmiddag genieten van een smartlappenkoor.

Meer info: www.winterwelvaart.nl

Deel deze pagina