Varen, wadlopen op Engelsmanplaat en vogels spotten

Varen, wadlopen op Engelsmanplaat en vogels spotten

(INDIVIDUEEL/GROEPEN TOT 8 PERSONEN)

Een uniek dagje beleven op het Wad? Stap dan in de WaddenExpress, een authentieke VW bus uit 1969. Én laat je rijden van Stad naar Wad!


Varen naar en wadlopen op Engelsmanplaats

In de haven van Lauwersoog scheep je in op het Wadloopschip die je in een uurtje varen  naar de Engelsmanplaat brengt, een van de meest bekende en bijzondere zandplaten in de Waddenzee.

engelsmanplaatHier ga je van boord via een ladder. Eenmaal staand op het drooggevallen zeebodem ligt het onmetelijke Wad aan/onder je voeten! Onder leiding van gediplomeerde wadloopgidsen wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat.

De Engelsmanplaat heeft een wat avontuurlijkere ondergrond. Mosselbanken, slik en ondiepe geulen zijn zaken die je tegenkomt en waar je doorheen loopt. De tocht gaat via het volgelwachtershuisje naar het noorden. Uiteindelijk wordt broedgebied Het Rif bereikt. Dit is een plek in de Waddenzee dat vanwege de vele broedende vogels, niet het gehele jaar toegankelijk is. Om die reden, wordt deze tocht wat later in het seizoen gelopen. Inmiddels is het schip ook naar het Rif toe gevaren om de groep aldaar weer op te pikken. Bij terugkomst in Lauwersoog staat er voor de liefhebber een Wadwatertje klaar om de tocht te ‘beklinken’!

DSC00467Duur zandplaatwandeling: +/- 2,5 uur
Duur vaartocht: 2 uren in totaal (heen en terug)
Duur gehele tour: 7 tot 8 uren
Zwaarte: licht tot middelzwaar (normale conditie vereist)
Deelname: vanaf 10 jaar
Kosten: €75,00 p.p. incl. vervoer v.v. 

Het verzamel- en vertrekpunt is: Grote Markt Groningen

Voor reserveren geldt: kies je datum en klik op de boekingsknop achter de gewenste datum.

LET OP! Er is slechts plek voor 8 personen in de VW bus, kortom wees er snel bij, de bus zit zo vol.

 

Deel deze pagina