ZomerJazzFietsTour 2016

ZomerJazzFietsTour 2016


Op zaterdag 27 augustus gaat de jaarlijkse ZomerJazzFietsTour weer van start. De fietstour is een combinatie van een prachtige fietstocht door het Groningse Reitdiepdal en intieme jazzconcerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

Jazzliefhebbers kunnen kiezen uit een van de vijf fietsroutes door het Reitdiepdal met een gevarieerd programma vol actuele jazz en improvisatiemuziek uit binnen- en buitenland.  Onderweg kunnen ze genieten van verschillende 32 concerten. Ook zijn er punten waarop kan worden overgestapt op een andere route. Keuzes maken is volgens de organisatie een must, aangezien het onmogelijk is om alle bandjes en muzikanten te zien.

De optredens beginnen stipt op tijd. Alle bands spelen twee sets van drie kwartier. Tussen de sets is er een pauze van een half uur. Behalve op de startpunten in Garnwerd, Noorderhoogebrug, Leegkerk en bij Schuur Wim. Daar wordt één lange set van vijf kwartier gespeeld.  Die kunt u gebruiken om naar de volgende locatie te fietsen.

Centraal punt is de tent in Garnwerd, die de hele dag open is voor kaartverkoop, informatie, drinken en eten. Bij eetcafé ’t Woaterbörgje kan men ’s avonds terecht voor een speciaal ZomerJazzFietsBuffet. Om 22.00 uur wordt ZomerJazzFietsTour 2015 feestelijk afgesloten met Eddy & the Ethiopians.

Net als de Tour de France kent ook de ZomerJazzFietsTour een proloog. Dit voorproefje van wat de deelnemers te wachten staat vindt plaats op vrijdag 26 augustus, een dag voor de start bij het Platform Theater in de stad Groningen.

Meer info en kaartverkoop via: www.zjft.nl

Deel deze pagina