Precisie Landbouw Opendag - 19 augustus 2017

Precisielandbouw en demonstraties met drones. Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag

Ook in augustus is er weer een Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag! Op 19 augustus staat het boeren erf van Geert Jan Duisterwinkel helemaal in het teken van precisielandbouw, waarbij Agrifly laat zien hoe hedendaagse, moderne technieken worden toegepast in de landbouwsector.

Om meer uit het land te halen, wordt er gebruik gemaakt van precisielandbouw. Hier worden zeer moderne technieken voor gebruikt. Wilco Stollenga en Peter Hooghuis hebben hier een eigen bedrijf voor opgestart, onder de naam AgriFly.

Over Agrifly en precisielandbouw

Agrifly is een innovatieve jonge onderneming die het doel heeft om het rendement van de akkerbouwer en veehouder te verbeteren. Wij vliegen met drones om informatie te vergaren over het gewas.

Het verbaast Agrifly hoeveel verschil in opbrengt er in een perceel kan zitten. Zij onderzoeken hoe dit kan en onderbouwen dit met cijfers. Zo proberen ze het maximale rendement uit elke plant te halen. Hun doel is precisielandbouw voor iedereen toegankelijk te maken.

Waarom wordt er voor gekozen om op een bepaalde dag te poten, te frezen of te spuiten? Waarom wordt er 250kg/ha kunstmest gestrooid en niet 150kg/ha. Welk effect heeft een ander ras op de opbrengst van een perceel en welke is het meest geschikt voor het perceel?

Agrifly houdt zich met deze vragen bezig en kijkt nauwkeurig naar de verzamelde informatie om een goed, helder en gericht advies te kunnen geven. 

Tijdens de Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag zal Agrifly aanwezig zijn op het boerenerf van Geert Jan Duisterwinkel, die ook ervaring heeft met de precisielandbouw en de drones. Agrifly laat de drones vliegen en zal meer informatie vertellen over deze bijzondere toepassing van de techniek en wat er met de gegevens gedaan kan worden. 

Datum, tijd en locatie

De Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag vindt plaats op:

- Zaterdag 19 augustus 2017

- Van 13.00 tot 17.00 uur

Adres:

Noorderweg 1
9975VX Vierhuizen

Aanmelden

Hoewel aanmelden niet verplicht is, stellen wij het op prijs wanneer je weet dat je komt, je je even aanmeldt via onderstaand formulier. Tevens ontvang je dan per email meer informatie over het evenement.

Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag 28 juli

    de gegevens zijn niet verzonden omdat niet alle velden (correct) zijn ingevuld.

    Deel deze pagina