Landbouw en Architectuur - zaterdag 9 september 2017

Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag - zaterdag 9 september

In september staat er weer een Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag. Op zaterdag 9 september zet boerderij Nieuw Bocum de deur open om een kijkje te komen nemen op de boerderij. De boer zal aanwezig zijn en tekst en uitleg geven over de dagelijkse werkzaamheden. 

Over de boerderij:

Nieuw Bocum is in gebruik bij landbouwbedrijf Maatschap Nieuw Bocum. De grond behorende bij de boerderij ligt deels in de polder ten noorden van de boerderij en deels rondom Kloosterburen. In totaal heeft het bedrijf 140 ha landbouwgrond. Hierop worden diverse gewassen geteeld. Pootaardappelen, suikerbieten, uien, tarwe, gerst en graszaad zijn de meest voorkomende. Daarnaast wordt er een stuk kwelder beheerd buitendijks. Ook wordt er gedaan aan natuurbeheer.

Bocum

Bocum is plek van rijke historie. Al heel wat generaties zijn er opgegroeid en hebben er geboerd. Maar de tijd staat hier niet stil.

Inmiddels neemt de tiende generatie boer het stokje over van zijn vader. Omdat de familie sinds 2012 zowel Oud Bokum als Nieuw Bokum in bezit heeft, willen ze de boerderijen tot één geheel maken. In 2014 riepen ze daarom een ‘transformatieplan’ in het leven. Met als eerste, maar zeker niet het minste onderdeel: een nieuwe onder architectuur gebouwde aardappel bewaarplaats.

Om een indruk te geven:
2600 vierkante meter – 75 meter lang – 35 meter breed – 14 meter hoog – 850 heipalen  – 90 duizend kilo staal – 2000 m3 zand – 500 m3 beton.

De bewaarplaats heeft plek voor 2400 kisten die deels gevuld zullen worden met uien en deels met aardappels.

Datum, tijd en locatie

De Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag vindt plaats op:

- Zaterdag 9 september
- van 13.00 tot 17.00 uur

Locatie:

Bokum 6,
9977 TC Kloosterburen

Aanmelden

Hoewel aanmelden niet verplicht is, stellen wij het wel op prijs als je je vooraf aanmeld. Zo weten wij hoeveel mensen er ongeveer komen. Tevens ontvang je via de email meer informatie over het evenement.

Aanmeldformulier Kom Bij De Boer Over De Vloer Dag - zaterdag 24 november

    de gegevens zijn niet verzonden omdat niet alle velden (correct) zijn ingevuld.

    Deel deze pagina