Kalender Waddenland: land van Boeren en Vissers

Waddenland Boerenland 2019

In 2019 zullen in het kader van Waddenland Boerenland weer activiteiten worden georganiseerd. Het eten komt uiteraard niet alleen van het land, maar ook uit de zee. Vandaar dat in 2019 ook de visserij onder de aandacht wordt gebracht. Tevens is het dit jaar 50 jaar geleden dat het Lauwersmeer is ontstaan. Dit zal tevens groots worden gevierd met een visserijdag!

Bezoek één van de vele activiteiten van het project Waddenland-Boerenland

Meer dan tien boeren en vissers verlenen hun medewerking aan het project Waddenland Boerenland. Zowel tijdens de Boerenland dagen als wel de Visserij dagen.

Waddenland Boerenland Dagen

In de zomer van 2019 zetten een aantal  boeren in de regio Waddenland hun deuren open! Op deze manier kunnen inwoners uit de regio en toeristen zien wat er zich allemaal op een boerderij afspeelt, welke werkzaamheden er zijn op een boerenbedrijf en ook hoe moderne technieken tegenwoordig in de landbouw ingezet worden.

Waddenland Visserij Dagen

Nieuw in 2019 zijn de visserij dagen! Stap aan boord van een visserij boot en ontdek alles over de visserij en het leven aan boord van de vissersboten. Tevens is het 50 jaar geleden dat de Lauwerszee is afgesloten en het Lauwersmeer is ontstaan. Hiervoor wordt er een grote visserij dag georganiseerd met rondvaarten en tentoonstellingen.

Deel deze pagina