Welkom in Waddenland

Waddenland - Daar waar Nederland de Waddenzee kust

Duizend jaar geleden was Waddenland een woest getijdenlandschap waar de machtige Waddenzee vrij spel had. Bij kalm weer een 'vriend' die vruchtbare klei bracht en voedsel, bij zwaar weer een vijand die alles mee kon nemen wat was opgebouwd. Daarom wierpen de eerste bewoners wierden op, verhogingen om op te wonen en waar het vee veilig was bij storm. Wierden smolten samen tot dorpen, met boerderijen in een kring en de kerk in het midden. Nog steeds zijn ze duidelijk zichtbaar in het weidse landschap, hun kerktorens en molens als betrouwbare bakens. Achter de zeedijk ligt de getemde Waddenzee, kostbaar Werelderfgoed en bij Lauwersoog het Nationaal Park Lauwersmeer.

Wil je meer informatie over Waddenland? Kijk gerust rond op onze website en volg ons op de social media: WaddenlandNL. Heb je nog vragen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. Wij proberen binnen 48 uur te reageren op je bericht.

Contactverzoek Waddenland

    de gegevens zijn niet verzonden omdat niet alle velden (correct) zijn ingevuld.
    • Uw emailadres wordt enkel gebruikt om uw contactverzoek te beantwoorden. Hierna wordt uw emailadres verwijderd uit het contactbestand van Stichting Promotie Waddenland

    Klik hieronder voor meer informatie over Waddenland

    Deel deze pagina