TIP Buitenplaats Noordkust

Buitenplaats Noordkust

Buitenplaats Noordkust in Pieterburen is één van de informatie- c.q. bezoekerscentra van het Groninger landschap langs de kust van Groningen.  De inrichting van Buitenplaats Noordkust is gericht op beleven en doen.  Thema's zijn de verschillende biotopen aan de Noordkust en het belang van de Waddenzee als tankstation tijdens de vogeltrek. Er is een "natte ruimte" waar kinderen proefjes kunnen doen en planten en dieren onder de microscoop kunnen bekijken. In de multifunctionele filmzaal draait een informatieve film over de Noordkust.

Vanaf Buitenplaats Noordkust loopt een wandel- en fietspad naar de waddijk, deze wordt ook gebruikt voor de huifkartochten van Het Groninger Landschap. Alle Noordkust-excursies beginnen hier en iedere excursie begint met een rondleiding in het vernieuwde bezoekerscentrum.

Het centrum heeft een eigen winkel waar veel informatie verkrijgen is over het noordelijk kustgebied, de flora en fauna. Het Toeristisch Informatiepunt Waddenland verstrekt vooral toeristische informatie over wat er te doen en te zien is in de regio. Daarnaast is er informatie te vinden betreffende accommodaties, restaurants, bezienswaardigheden, fietshuur, wadlopen en vaartochten op het Wad, Lauwersmeer en Reitdiep.

Openingstijden:
Buitenplaats Noordkust is geopend van april tot november, van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Contact

Routebeschrijving starten

In de omgeving

Deel deze pagina