Groninger Waddendag en Wadden bustour succevol

Op 3 oktober jl vonden twee Wadden-gerelateerde evenementen plaats, te weten: de Groninger Waddendag in de stad Groningen en de Waddentour vanuit de stad naar het Wad. Beide evenementen zijn succesvol verlopen en hebben op veel bezoekers en deelname mogen rekenen. 

Waddendag
Op de Waddendag in de stad Groningen, hét evenement waarop het Wad naar de Stad wordt gebracht, kwamen honderden bezoekers kijken, proeven en ervaren wat het Waddengebied allemaal te bieden heeft. 15 ondernemers uit Waddenland presenteerden deze dag hun producten, diensten en activiteiten. Van Groninger kaas, mosterd en thee tot waddenfotografie en outdoor-activiteiten. Ook Waddenzee Werelderfgoed was present en verstrekte informatie over dit unieke gebied. Stichting Promotie Waddenland vertegenwoordigde de regio met kaartmateriaal, routes en foldermateriaal van de deelnemers van Promotie Waddenland.


Waddentour
Diezelfde dag organiseerde Stichting Promotie Waddenland in samenwerking met de Verhalen van Groningen een bustour met het thema ‘Droge voeten van Stad tot Wad’, een beknopte geschiedenisles in de ontstaansgeschiedenis van Waddenland.

35 passagiers namen deel aan de tour, die via het Reitdiepdal naar het wierdendorp Garnwerd voer. Hier werd een bezoek gebracht aan Café Hammingh, het oudste huiskamercafe van Nederland. Onder het genot van een stuk Groninger poffert, vertelt de uitbaatster over de vroegere functie en strategische locatie van het café. De reis gaat verder via oude dijkformaties naar het Wierdenland Museum. Gidsen van het museum namen de deelnemers daarna mee de deels afgegraven wierde van Ezinge op. In Buitenplaats Noordkust te Pieterburen lichtte een gids van het Groninger Landschap het belang van onze Noordkust toe. De tour eindigde met een kwelderwandeling bij de Waddendijk, hét sluitstuk voor droge voeten!

Deel deze pagina