Nieuw! De Waddenland Wijzer

10 attracties en musea in Waddenland gebundeld

27 mei jl. hebben de drie burgemeesters Koos Wiersma, Rinus Michels en Marijke van Beek van resp. de gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond de eerste exemplaren van de nieuwe Waddenland Wijzer uitgereikt gekregen. De Waddenland Wijzer is een aantrekkelijk vormgegeven boekje waarin tien attracties en musea in de regio Waddenland zich gezamenlijk presenteren.

Het doel van de Waddenland Wijzer is toeristen én eigen bewoners in de regio te attenderen op het aantrekkelijke en gevarieerde aanbod van de grotere attracties en musea in de regio Waddenland. Burgemeesters Van Beek, Michels en Wiersma onderstreepten alle drie het belang van samenwerking, om gezamenlijk al het moois dat de regio te bieden heeft uit te dragen. ‘Wees niet te bang om over de gemeentegrenzen te kijken, elkaar op te zoeken en verbanden te smeden. Samen kun je meer bereiken en heb je meer armslag’.

Inhoud Waddenland Wijzer
Naast de presentatie van de tien deelnemende organisaties, is in het boekje een kaart van de regio opgenomen, waar de reeds bestaande ‘Gronings Goed’ auto- en fietsroute op ingetekend is. Ook staan de Toeristische Informatie Punten Waddenland op de kaart vermeld. Achterop het boekje is een stempelkaart opgenomen. Bij elke bezochte attractie krijgt men een stempel. Bij vijf bezochte attracties ontvangt men een leuke Waddenland attentie; het Waddentuintje. Bij tien bezochte attracties maakt men kans op een Weekendje Waddenland.

Verspreiding
De Waddenland Wijzer wordt in een oplage van 65.000 exemplaren verspreid. Alle inwoners van de drie gemeenten ontvangen binnenkort de Waddenland Wijzer in de bus. De overige 50.000 exemplaren worden verspreid onder toeristen via diverse kanalen in de regio, maar ook daarbuiten.

Totstandkoming Waddenland Wijzer
De Waddenland Wijzer is een initiatief van de tien deelnemende attracties en musea. Zij betalen mee aan de ontwikkeling van het boekje. De Wijzer is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Loket Leefbaarheid. Stichting Promotie Waddenland heeft de coördinatie en promotie van het boekje op zich genomen.

De deelnemers aan de Waddenland Wijzer zijn: Visserijmuseum Zoutkamp, De Theefabriek, Menkemaborg, Openluchtmuseum Het Hoogeland, DoeZoo Insektenwereld, Landgoed Verhildersum, Museum Wierdenland, Adventurepark Waddenfun, Zeehondencentrum Pieterburen en Activiteitencentrum De Bosschuur Lauwersmeer.

Deel deze pagina