18 ondernemers uit Waddenland op Groninger Waddendag

woensdag 28 september 2016

18 ondernemers uit Waddenland op Groninger Waddendag

Op maandag 3 oktober a.s. wordt voor de derde maal de ‘Groninger Waddendag’ georganiseerd in de stad Groningen. Een dag waarop het Wad geproefd, beleefd en ervaren kan worden hartje stad. Ditmaal op een wel heel passende en sfeervolle locatie: de historische Kleine der A, de Reitemakersrijge en de Museumstraat. De Waddendag wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Groningen. Stichting Promotie Waddenland is nauw betrokken bij de invulling van het ‘Waddenplein’ op de Waddendag. Marketing Groningen verzorgt de communicatie en PR rondom het event. 

De heerlijkste vis, zeevruchten, streekproducten en andere lekkernijen uit het Noord-Groningse kustgebied zijn maandag 3 oktober te vinden in de binnenstad van Groningen. Geheel in nautische sfeer worden de garnalen gepeld en wordt er vers gevangen paling gerookt. Vrijwel alles wat ter plaatse wordt bereid, is te proeven of te koop.

Aan de Kleine der A ligt een aantal (vissers)schepen, waaronder de ZK4, de Gebroeders Luden en schip Emma van het Scheepvaartmuseum. Bezoekers krijgen de gelegenheid om de boten te bekijken. Een boot wordt zelfs ingericht als muziekpodium. De stad vanaf het water verkennen is deze middag ook mogelijk. Staand op een surfplank kan men al ‘SUP-pend’ door de Groninger diepen peddelen. Of vaar mee met een snelle RIB (Rescue Inflatable Boat) of het schip Emma.

Op het ‘Waddenland Plein’ presenteren verschillende ondernemers uit het Waddenkustgebied al het moois, lekkers, unieke, bijzondere en spectaculaire dat Waddenland te bieden heeft. Deelnemers aan het plein zijn Waddengoud, Waddenfun, Waddenzee Werelderfgoed, Beleef Lauwersoog, Wierdenland Museum, Reitdiepveer, Dijkstra Wadlopen, Camping De Breede, Foto De Voogd, Doe Zoo, Tour de Wadden, Hotel de Marne, VVV Schiermonnikoog, Korensant Verhildersum, Vakantiehuis De Pelikaan en Stichting Promotie Waddenland. Virtueel zwemmen met zeehonden kan bij de Experience caravan van het Zeehondencentrum. TukTuk Lauwersoog rijdt de gehele middag met drie TukTuk’s een pendeldienst van Groninger Museum naar de Waddendag.

Er is muziek te beluisteren van onder andere het piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts en de drie Singer Songwriters Tamar Lewis, I took your name en Lars Koehoorn, allen bekend van optredens tijdens o.a. Festival Over de Vloed op 4 juni en de Dag van het Wad op 26 juni jl.

De organisatoren verwachten net als vorig jaar een gezellige drukte. Ook omdat die dag onze oosterburen vanwege een nationale vrije dag, de Dag van de Duitse eenheid, jaarlijks naar Groningen toe komen. Op 3 oktober is er op de Vismarkt tevens een extra marktdag in het kader van 350 jaar Groninger Markten.

Deel deze pagina