Abraham’s mosterd(soep) op de kaart in het Rijksmuseum

woensdag 04 februari 2015

Abraham’s mosterd(soep) op de kaart in het Rijksmuseum

Vanaf deze maand prijkt Abraham’s mosterdsoep op de menukaart van het Rijkscafé, dé horecagelegenheid in het Rijksmuseum in Amsterdam. Paul Metz, chef-kok van het Rijkscafé is bijzonder gecharmeerd van de (h)eerlijke pittige mosterd uit Eenrum. Hij erkent de pure smaak van de ambachtelijk bereide mosterd en gebruikt deze vanaf nu als basis voor zijn mosterdsoep. 

Met duizenden (inter)nationale bezoekers per dag zet het Rijkscafé hiermee een mooi Gronings product letterlijk en figuurlijk op de kaart. Uiteraard wordt Abraham’s mosterd in deze drukbezochte horecagelegenheid ook geserveerd bij een portie bitterballen of kaas en het is tevens de basis van diverse dressings en sauzen die de vooraanstaande koks gebruiken bij het bereiden van gerechten.

Bij Abraham’s Mosterdmakerij wordt nog altijd op ambachtelijke wijze mosterd gemaakt zonder moderne processen om de ‘rijping’ van mosterd te versnellen. Het duurt dan ook zo’n 8 weken totdat de mosterd helemaal klaar is. Alleen zo blijft al het goede van Moeder Natuur bewaard. Mosterd doet namelijk wonderen voor de gezondheid en lost diverse kwaaltjes op.

Iedereen die Abraham’s mosterd gebruikt als smaakmaker in de keuken kan daar dus naar hartenlust mee doorgaan. De traditionele pittige mosterd van Abraham’s Mosterdmakerij wordt gemaakt van zwart mosterdzaad zonder toevoeging van kunstmatige conserveringsmiddelen en/of kleur- en smaakstoffen. De etherische olie die vrijkomt bij het pletten van zwarte mosterdzaden geeft niet alleen de kenmerkende scherpe smaak van mosterd, maar blijkt ook in staat om ziekteverwekkers als listeria, E.coli en salmonella te vernietigen of de groei ervan te remmen. Het zwarte mosterdzaad heeft tevens een heilzame werking o.a. bij spier- en gewrichtspijn en aandoeningen aan de luchtwegen. De bezoekers van het Rijkscafé kunnen dan ook gerust een portie bitterballen bestellen. Voorzien van een flinke dosis mosterd uit Eenrum zijn ze namelijk helemaal zo slecht nog niet voor de gezondheid.

Abraham’s Mosterdmakerij & Restaurant is gelegen in het pittoreske dorp Eenrum middenin het Groninger ‘Waddenland’ en is dagelijks (m.u.v. maandag) geopend voor bezoek. Voor meer informatie, kijk op www.abrahamsmosterdmakerij.nl

Deel deze pagina