DoeZoo sleept twee prijzen in de wacht bij ANWB Verkiezing

woensdag 16 maart 2016

DoeZoo sleept twee prijzen in de wacht bij ANWB Verkiezing

DoeZoo Insektenwereld in Leens is gisteren door de ANWB tot ‘Leukste uitje van Groningen’ gekozen. Ook mocht DoeZoo de tweede prijs als ‘Meest maatschappelijk uitje van Nederland’ in ontvangst nemen. “Deze tweede prijs is misschien nog wel het belangrijkst voor ons als dierenpark”, aldus eigenaar Ton van der Made. “We willen graag zo toegankelijk mogelijk zijn voor iedereen”.

De ANWB organiseerde dit jaar voor de 6e keer de verkiezing van de leukste uitjes van Nederland. ANWB leden konden per provincie stemmen op wat zij het leukste uitje van hun provincie vinden. Van de 10 genomineerde uitjes in Groningen is DoeZoo gekozen als winnaar, net als in 2015. “Betaalbaar, een goede sfeer en toegankelijkheid zijn de criteria waarop wij als winnaar uit de bus gekomen”, vertelt Van der Made. “Dit zijn juist de dingen waar wij ons op richten. Dat betaalt zich nu uit.” Doe Zoo is al jaren een zeer geliefde attractie voor jong en oud, voor inwoners van de drie noordelijke provincies en voor toeristen die Waddenland bezoeken.

Naast de publieksprijs voor het ‘Leukste provinciale uitje’ kent de ANWB ook prijzen toe aan het ‘Meest maatschappelijke uitje.’ De selectieprocedure hiervoor verloopt via een ander wat zwaarder traject; een officiële jury bepaalt de uiteindelijke winnaar. De criteria waarop DoeZoo de tweede prijs in de wacht sleepte zijn wederom toegankelijkheid, het prikkelen van de zintuigen en een belangrijke ontmoetingsplaats voor inwoners van het dorp en de regio.

Gisteren is er al een klein feestje gevierd bij de ANWB. Ook bij thuiskomt gisteravond in DoeZoo , zijn Van der Made en zijn vrouw in het zonnetje gezet. Hier vond op dat moment de presentatie van de Dorpsvisie Leens plaats.

Op de vraag, waar gaat DoeZoo zich de komende tijd op richten, antwoordt Van de Made “op vooral toegankelijk blijven!” En er staan een aantal leuke nieuwe acties op stapel, die ik nu nog niet kan verklappen.”

De komende tijd verwacht Van der Made veel extra publiciteit. “Gisteren hadden we al meer dan 30.000 likes op Facebook en 180 nieuwe volgers. En binnenkort verschijnt het boekje met de leukste uitjes in een oplage van 1,8 miljoen bij de ANWB Kampioen, wat hopelijk tot extra bezoekers gaat leiden”.

Andere prijswinnaars uit de regio zijn Museum Het Hoogeland, die de derde prijs won bij de verkiezing ‘Leukste uitje van Groningen’.

Op de foto van links naar rechts: Niels Blom en Edwin Postma van Pagedal Adventurepark, Gonda van der Made en Ton van der Made van DoeZoo Insektenwereld en Stijn van Genuchten en Margriet Dijk van Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

Deel deze pagina