Kalfsvlees van Verhildersum

donderdag 02 oktober 2014

Kalfsvlees van Verhildersum

Kalfsvlees van Verhildersum

Kalfsvlees van Verhildersum is een regelrechte aanrader voor de liefhebber. Sinds 1996 levert Verhildersum jaarlijks aan een grote groep fijnproevers vlees van kalveren, die als zoogkalveren geweid zijn op de weiden rond de Museumboerderij Welgelegen te Leens. Op deze weiden en de dieren wordt ecologisch beheer toegepast. 

Dat betekent het niet gebruiken van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen; evenmin wordt aan de dieren krachtvoer verstrekt. Geneesmiddelen worden alleen gegeven, indien dat noodzakelijk is. Dat is dit jaar niet gebeurd. De kalveren hebben uitsluitend moedermelk en kruidig gras als voed- sel genoten.

De aangeboden kalveren zijn in april en mei van dit jaar geboren. Met hun moeders zijn ze zo kort mogelijk na de geboorte, in de weiden toegelaten. Aan het einde van de weideperiode worden ze geslacht in Groningen, en daarna voor verdere verwerking tot diepvries- klaarmaking naar Keurslagerij Kamps in Winsum vervoerd. Deze staat garant voor een perfecte bewerking van het vlees. De geslachte gewichten variëren van 120 tot 160 kilo. Daar- van komt ca 75% in de diepvries.

Liefhebbers van jong, rood kalfsvlees, die graag over een eigen voorraad heerlijk mals diepvriesklaar product beschikken voor een prijs á negen tot tien € per kilo, kunnen zich melden bij J.F. Kotter in Wafhuizen, tel. 0595-571844 of kotterwarf@planet.nl. Er zijn nog circa 3 kalveren beschikbaar, dus haast u.

Verhildersum beschikt over Stamboek-Blaarkoppen en - Lakenvelders, en kruisingen daarvan. Wij werken samen met de Agrarische Natuur en Landschap Stichting Sloch- teren.

De afnemers wordt een kwart, derde, half of heel kalf aangeboden. Vleespakketten leveren wij niet. Ieder krijgt een evenredig deel, en krijgt zo zijn part, dus biefstuk, dikke en dunne lende, lappen, poelet gehakt en organen. De slager levert het gesorteerd aan. U moet het zelf inpakken naar uw behoefte en invriezen.

De uitlevering bij Keurslagerij Kams gebeurt op zaterdagen 1, 8, 15 en 22 november a.s. Van Verhildersum ontvangt u eennotaá€5,25perkg geslacht gewicht. De kosten van slachten, keuring, verzekering en diepvriesklaarmaken rekent u met dhr Kamps af. 

Meer informatie

J.F. Kotter in Wafhuizen, tel. 0595-571844 of kotterwarf@planet.nl

Deel deze pagina