Opening nieuw Toeristisch Informatie Punt in Winsum

donderdag 09 oktober 2014

Opening nieuw Toeristisch Informatie Punt in Winsum

Opening nieuw Toeristisch Informatie Punt in Winsum

Zaterdag 11 oktober a.s. om 10.00 uur opent het nieuwe Toeristische Informatie Punt (TIP) Waddenland haar deuren in de bibliotheek van Winsum. Wethouder Jaap Hoekzema verricht de officiële openingshandeling. 

Na de sluiting van VVV Lauwersland begin dit jaar, is het een opsteker voor Winsum om haar gasten weer van toeristische informatie te kunnen voorzien. Waddenland vlaggen zullen vanaf 11 oktober de gevel van de bibliotheek sieren en binnen is een Waddenland hoek met folderrek en tafel ingericht, die de toerist voorziet van de meest belangrijke informatie over Waddenland. 

De TIP Waddenland in Winsum is een informatiepunt in opbouw. In verband met de ophanden zijnde herinrichting van de bibliotheek is ervoor gekozen om eerst met één Waddenland folderrek te werken. TIP Waddenland lift mee met het nieuwe inrichtingsplan van de bibliotheek, waardoor er in de toekomst wellicht mogelijkheid is tot uitbreiding van de Waddenland hoek met een tweede rek en een interactieve zuil, zodat de toerist ook zelf informatie kan opzoeken. 

Het folderrek is gemaakt door Thea Rolvers van Keet4 uit Wehe den Hoorn. Zij heeft reeds een eerste Waddenland proof folderrek vervaardigd voor Buitenplaats Noordkust in Pieterburen. Ook voor het Visserijmuseum in Zoutkamp en het HIP in de haven van Lauwersoog zal eenzelfde folderrek gemaakt worden.

Voor meer informatie over Waddenland, kijk op: www.waddenland.groningen.nl

Deel deze pagina