't Ailand verkozen tot 'Held van de Smaak 2015'

dinsdag 25 augustus 2015

't Ailand verkozen tot 'Held van de Smaak 2015'

Het vissersechtpaar Barbara Rodenburg en Jan Geertsema van proef- en fileerlokaal 't Ailand op Lauwersoog is verkozen tot Groninger Held van Smaak 2015.  Thema dit jaar: vis, schaal- en schelpdieren.

Ze vertegenwoordigen hiermee de provincie Groningen bij de landelijke verkiezing tijdens de opening op 11 september van Leeuwarden als Hoofdstad van de Smaak.

Barbara en Jan zijn verkozen tot Held omdat zij, volgens de vakjury zorgen voor een korte keten van vis naar bord. "Een eerlijk gevangen vis die op traditionele wijze met staand want uit het water komt, vers, alleen in het seizoen gevangen. De vis zit maar heel kort in het net, wordt direct binnen gehaald en met zorg aan boord gebracht”. Ze zijn traditionele vissers op het Wad, initiatief nemers van Goede Vissers, eigenaar van proeflokaal ’t Ailand, actief in Slow Fish wereldwijd en maken deel uit van het presidium Traditionele vissers van de Waddenzee. Ze verkopen vis, ook van collega vissers, aan consumenten op biologische markten en aan restaurants.

www.weekvandesmaak.nl/helden-van-de-smaak

Deel deze pagina