Thema-expositie ‘Langs de Kust’ in Galerie Het Raadhuis

vrijdag 27 februari 2015

Thema-expositie  ‘Langs de Kust’ in Galerie Het Raadhuis

Zondag 1 maart is de feestelijke opening van de nieuwe thema-expositie ‘Langs de Kust’ in de galerie Het Raadhuis te Eenrum. Yvonne van Mastrigt, Gedeputeerde van de Provincie Groningen, verzorgt het officiële openingswoord.

De aanblik van het westelijk Nederlandse kustgebied wordt bepaald door brede zandstranden en indrukwekkende duinketens. Het noordelijk kustgebied bestaat uit de Waddenzee met haar eilanden en behoort tot de belangrijkste natuurgebieden van Europa. Een inspirerend onderwerp voor kunstenaars.

De thema-expositie “Langs de kust” toont werk van 21 kunstenaars, die voor deze expositie nieuw werk hebben gemaakt. Er zijn een aantal werken te zien van Elwin van der Kolk, bioloog en kunstenaar en de beste vogelschilder van Nederland.  Maar ook van Antje Sonnenschein, zij schildert in de stijl van de bekende kunstenaarsgroep De Ploeg,  Theo Onnes, wiens landschapswerken grotendeels  geïnspireerd zijn op het typische Groninger Hoogeland, Dorus Brekelmans (hij won in het TV programma Sterren op het Doek met een portret van Andre Kuipers) en van keramiste Jolanda Verdegaal.

Alle kunstenaars zijn op 1 maart aanwezig tijdens de officiële opening. De expositie is tot en met zondag 3 mei te bekijken.

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Voor meer informatie, kijk op: www.galeriehetraadhuis.nl

Deel deze pagina