Tocht om de Noord 2016 dwars door Waddenland

vrijdag 26 februari 2016

Tocht om de Noord 2016 dwars door Waddenland

Waddenland speelt dit jaar een prominente rol in het tweedaagse Wandelfestival ‘Tocht om de Noord’, dat op 24 en 25 september gaat plaatsvinden. De tweede dag wandelen de lopers namelijk dwars door de regio Waddenland van Garnwerd naar Zoutkamp.

De rode draad wordt dit jaar gevormd door de rivier de Hunze, waarbij de wandelaars letterlijk en figuurlijk van zoet naar zout water (van Drenthe tot aan ’t Wad) wandelen. De wandelaar is de fijnproever. Hij gaat niet alleen het landschap proeven, maar volgt ook de route proefondervindelijk.

 

De dorpen langs de route zijn ook dit jaar weer actieve deelnemers en krijgen de rol van ‘proeftuinen’. Op elke kruising van de route komt een proefopstelling te staan. De organisatie van de Tocht om de Noord roept hiervoor de hulp in van bewoners van de dorpen die op de route liggen. Voor Waddenland zijn dit de dorpen Garnwerd, Winsum, Schouwerzijl, Warfhuizen, Nijhoezen, Zuurdijk, Houwerzijl en Zoutkamp. Belangstellenden die hun steentje bij willen dragen kunnen zich melden via info@tochtomdenoord.nl.

Stichting Promotie Waddenland zal ook actief participeren door er, samen met de toeristisch recreatieve ondernemers in de regio, voor zorgen dat het de wandelaars aan niets ontbreekt en Waddenland op verrassende wijze onder de aandacht wordt gebracht.

De inschrijving op Tocht om de Noord 2016 start op dinsdagochtend 1 maart om 0.00 uur precies. Voor meer informatie en inschrijven: http://www.tochtomdenoord.nl/index.php?id=55

Deel deze pagina