Waddentour ‘Droge voeten van Stad tot Wad’ op za. 3 okt. 2015

zaterdag 03 oktober 2015

Waddentour ‘Droge voeten van Stad tot Wad’  op za. 3 okt. 2015

Een bustour langs Gronings historisch erfgoed tijdens de ‘Maand van de Geschiedenis’

Op zaterdag 3 oktober a.s. staat een bijzondere bustour op het programma die voert van Stad tot Wad. De tour vindt plaats in het kader van de ‘Maand van de Geschiedenis’ en wordt georganiseerd door de Verhalen van Groningen in samenwerking met Stichting Promotie Waddenland. Het thema van de tour is ‘Tussen Droom en Daad’. Kortom, hoe heeft men in Waddenland de droom weten te verwezenlijken om droge voeten te krijgen én houden. 

Van Stad tot Wad

De reis voert vanuit de stad Groningen door het Reitdiepgebied naar de Waddenzee. Een museale bus van het Nationaal Bus Museum in Hoogezand verzorgt het vervoer van de deelnemers. Op de bus is een gids van de VVV Groningen aanwezig, die toelichting geeft op het thema en vertelt wat men, al rijdend door het Groninger landschap, ziet en tegenkomt.

De eerste stop is bij Café Hammingh in Garnwerd aan het Reitdiep. De uitbater zal, onder het genot van een stuk Groninger Poffert, iets vertellen over de strategische ligging van dit authentieke huiskamercafé. De reis gaat door naar het wierdendorp Ezinge, alwaar een gids van  Museum Wierdenland vertelt over het opwerpen van, en het wonen óp de wierden. Uiteraard wordt er een bezoek gebracht aan de deels afgegraven wierde van Ezinge.

Via oude dijkformaties, die nog zeer goed zichtbaar zijn in het landschap, rijdt de bus door naar Buitenplaats Noordkust te Pieterburen. Hier wordt een informatieve film getoond over het belang van de Noordkust. Een gids van het Groninger Landschap neemt de deelnemers daarna mee naar de Waddendijk, hét sluitstuk voor droge voeten!

Tijdstip, kosten en opgave

  • De Waddentour op zaterdag 3 oktober a.s. begint en eindigt in de stad Groningen tegenover het hoofdstation Groningen bij Rederij Kool
  • Start van de tour is om 12.00 uur. Duur: +/- 6 uren
  • Kosten: volwassenen € 20,-, kinderen € 10,-
  • Voor €7,50 extra kan men bij Café Hammingh in Garnwerd genieten van een stuk huisgemaakte Groninger Poffert, inclusief 2x koffie of thee.
  • Opgave (deelname en Poffert) bij VVV Groningen.  Tel. 0900-202 30 50 (€ 0.15/min), E-mail: info@vvvgroningen.nl,  of aan de Grote Markt 29 Groningen.

Vijf bustours in de Maand van de Geschiedenis

De Verhalen van Groningen organiseert in de maand oktober in samenwerking met diverse partners vijf verschillende bustours, waaronder de Waddentour, langs historische bestemmingen door de provincie. Het publiek kan op bezoek bij Groningse dromen die daad geworden zijn. Onderweg vertellen gidsen verhalen over de bestemmingen, het landschap en de geschiedenis. ‘Tussen droom en daad’ is dit jaar het thema van de landelijke Maand van de Geschiedenis in oktober. Voor het programma van alle tours kijk op: www.deverhalenvangroningen.nl


Voor meer informatie:
Rens Kalsbeekcoördinator Stichting Promotie Waddenland, M. 06-21217440 / E. rens@toerismewaddenland.nl

Deel deze pagina