Wijs én wijzer met de nieuwe Waddenland Wijzer

woensdag 25 mei 2016

Wijs én wijzer met de nieuwe Waddenland Wijzer

10 attracties en musea in Waddenland gebundeld


Op vrijdag 27 mei a.s. om 9.30 uur zullen de drie burgemeesters Koos Wiersma, Rinus Michels en Marijke van Beek van resp. de gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond de eerste exemplaren van de nieuwe Waddenland Wijzer in ontvangst nemen. De uitreiking vindt plaats in molen De Jonge Hendrik in Den Andel, vlakbij het ‘Drie Gemeentenpunt’. De Waddenland Wijzer is een aantrekkelijk vormgegeven boekje waarin tien attracties en musea in de regio Waddenland zich gezamenlijk presenteren.

Het doel van de Waddenland Wijzer is toeristen én eigen bewoners in de regio te attenderen op het aantrekkelijke en gevarieerde aanbod van de grotere attracties en musea in de regio Waddenland.

Alle deelnemende organisaties hebben een volle pagina om hun bedrijf te presenteren aan de hand van beeld en tekst. In de Wijzer is een kaart van de regio opgenomen ter visualisering en oriëntering. Op de kaart staat de reeds bestaande ‘Gronings Goed’ auto- en fietsroute ingetekend. Ook staan de Toeristische Informatie Punten Waddenland op de kaart vermeld.

Achterop het boekje is een stempelkaart opgenomen. Bij elke bezochte attractie krijgt men een stempel. Bij vijf bezochte attracties ontvangt men een leuke Waddenland attentie; het Waddentuintje. Bij tien bezochte attracties maakt men kans op een Weekendje Waddenland.

Verspreiding
De Waddenland Wijzer wordt in een oplage van 65.000 exemplaren verspreid. Alle inwoners van de drie gemeenten ontvangen een Waddenland Wijzer in de bus. Dit met als doel de bekendheid met, de betrokkenheid bij en het ‘trots zijn’ op de eigen regio te stimuleren. De overige 50.000 exemplaren worden verspreid onder toeristen via diverse kanalen in de regio, maar ook daarbuiten.

Totstandkoming Waddenland Wijzer
De Waddenland Wijzer is een initiatief van de tien deelnemende attracties en musea. Zij betalen mee aan de ontwikkeling van het boekje. De Wijzer is tevens mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Loket Leefbaarheid. Stichting Promotie Waddenland heeft de coördinatie en promotie van het boekje op zich genomen.

De deelnemers aan de Waddenland Wijzer zijn: Visserijmuseum Zoutkamp, De Theefabriek, Menkemaborg, Openluchtmuseum Het Hoogeland, DoeZoo Insektenwereld, Landgoed Verhildersum, Museum Wierdenland, Adventurepark Waddenfun, Zeehondencrèche Pieterburen en Activiteitencentrum De Bosschuur Lauwersmeer.

Deel deze pagina