Opening Toeristisch Informatie Punt Waddenland in Kerkje van Klein Wetsinge

Op maandag 6 juni a.s. om 11.00 uur wordt in het Kerkje van Klein Wetsinge de zesde TIP Waddenland geopend. Wethouder Harmannus Blok van de gemeente Winsum zal de openingshandeling verrichten.

Hiermee wordt de wens om in de zowel gemeente De Marne als in gemeente Winsum ieder drie Toeristische Informatie Punten operationeel te hebben, een feit.

Het kerkje van Klein Wetsinge gelegen tussen Sauwerd en Winsum stamt uit 1840. In 2014 is de kerk in oude luister hersteld en nu publiek toegankelijk.

Gedurende het jaar zijn er diverse exposities te bekijken in de kerk. Vanuit het torentje heeft men een geweldig uitzicht over Reitdiepdal. In de kerk worden koffie, thee, zelfgemaakte taart en broodjes geserveerd. Het pand is tevens te huur voor vergaderingen, lezingen, concerten en recepties. Ook diners en kookworkshops zijn er uitstekend mogelijk.

Het Toeristische Informatie Punt Waddenland bevindt zich op de eerste verdieping van het kerkje. Hier is volop toeristische informatie te vinden over het gebied. Op het prikbord is een overzicht van evenementen en activiteiten in de regio te vinden.

Er is altijd iemand in het kerkje aanwezig die gasten te woord kan staan bij vragen of het verstrekken van extra toeristische informatie. De kerk en daarmee ook de TIP zijn dagelijks open van 11.00 - 18.00 uur (tenzij verhuurd).

Deel deze pagina