Persreis Waddenland ‘Natúúrlijk Proeven’

De pers komt naar Waddenland en wel van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september a.s. Het thema van de persreis is Waddenland ‘Natúúrlijk Proeven’. Er wordt aangehaakt bij de Tocht om de Noord, die op zondag 25 september dwars door Waddenland loopt van Garnwerd naar Zoutkamp.

Op uitnodiging van Stichting Promotie Waddenland komen zo’n 8 journalisten van vooraanstaande magazines en kranten, proeven van het beste en smaakvolste dat Waddenland te bieden heeft. We gaan op kruidenwandeling langs het Lauwersmeer met Janet Vrieling van Gekruid & Geroerd, waarna de geplukte kruiden en bessen verwerkt worden tot pesto’s, jams en soep voor een gezamenlijke lunch. Mieke Frijters van WaddenMAX neemt de journalisten mee op een rondleiding op hun biologisch dynamisch veebedrijf, met aansluitend een proeverij van de meest verse en pure yoghurts en kwarksoorten. Twan van ’t Klooster van Geniet Lokaal vertelt over de teelt van de ‘Perupas’ in Waddenland, de gekleurde aardappelen, en maakt de smakelijkste gerechtjes voor een proeverij. Dineren gebeurt bij restaurant Korensant Verhildersum en De Oude Sluis, alwaar streekgebonden gerechten worden geserveerd. 

Op zondag sluit het gezelschap halverwege de route aan bij de Tocht om de Noord, die dit jaar het thema ‘Proeven’ heeft. 6,5 km lopen met 5000 andere wandelaars door Waddenland. De persreis eindigt bij Abrahams Mosterdmakerij.

Deel deze pagina