Succesvolle excursiemiddag vrijwilligers TIP’s Waddenland

Op dinsdag 26 april jl is er voor de derde maal een excursie georganiseerd voor de vrijwilligers van de Toeristische Informatie Punten Waddenland. Ditmaal werd een bezoek gebracht aan het Visserijmuseum in Zoutkamp, inclusief een vaartocht op het Reitdiep. De middag werd spectaculair afgesloten met klimmen bij Adventurepark Waddenfun te Wehe-den Hoorn. Ruim 30 vrijwilligers waren vertegenwoordigd deze middag, een hele goede opkomst. 

Naast een rondleiding door het museum en de vaartocht, werd in het Visserijmuseum tevens de nieuwe ‘Baliemap’ voor de TIP’s gepresenteerd. Dit is een soort handboek met daarin documentatie betreffende het promotiemateriaal dat aanwezig dient te zijn in de TIP’s Waddenland. Daarnaast zijn in het handboek uitgebreide lijsten te vinden met daarop alle toeristisch-recreatieve ondernemers in gemeente De Marne en gemeente Winsum, naar thema ingedeeld. Op deze wijze is het makkelijker om toeristen snel van de juiste informatie te voorzien.

Een ander nieuwe communicatietool is de besloten Facebook pagina voor de vrijwilliger van de TIP’s. Via deze weg kunnen events en wetenwaardigheden snel en effectief gecommuniceerd worden tussen vrijwilligers van de zes TIP’s in Waddenland.

Het tweede deel van de middag vond plaats bij Waddenfun. Hier kon naar hartenlust geklommen worden op 3 hoogte niveaus. Een groot aantal van vrijwilligers lieten zich  in een klimtuig helpen legden een deel van het 300 meter lange zipline-parcours af.  De middag werd afgesloten met een hapje en een toast op het komende zomerseizoen.

Deel deze pagina